ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Ciprus

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

A Minus One nevű együttes már tavaly is szeretett volna kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, de akkor nem sikerült nekik  és végül John Karayiannis utazhatott Bécsbe. A fiúk azonban nem adták fel álmaikat és idén meg is kapták az esélyt arra, hogy májusban ők képviselhessék Ciprust Stockholmban. Az ország köztelevíziója, a CyBC idén nem rendezett nemzeti válogatót, az együttes kiválasztása belsőleg történt. A zenekar 5 tagból áll, ők pedig: Francois Micheletto (ének), Harrys Pari (gitár), Constantinos Amerikanos (gitár, vokál), Antonis Loizides (basszusgitár) és Christopher Ioannides (dob). A Minus One egy görög-ciprusi együttes, amely nagyon sokféle zenét játszik. Kínálatukban megtalálható a pop, klasszikus rock, valamint előszeretettel dolgozzák fel más előadók dalait is, természetesen a saját stílusukban.

Az együttes tagjai nagyon eltérő karakterek, ezért például a színpadra lépés előtti szokásaik is különbözőek. Van aki szemeit lehunyva relaxál egy kanapén, van aki énekel, van aki fekvőtámaszokat nyom és van aki az utolsó pillanatig a bárban tölti az idejét. A fiúk az Eurovíziót hatalmas lehetőségnek tartják, mivel ezáltal rengetegen ismerhetik meg őket és a munkásságukat.

Stockholmban az Alter Ego című dalukat fogják előadni, amelyet a híres svéd zeneszerzővel, Thomas G:Son-nal írtak közösen. G:Son már korábban is írt dalokat az Eurovízióra, csak hogy egy párat említsünk: Loreen-Euphoria, Edurne-Amanecer, Nina Sublatti-Warrior, Pastora Soler-Quédate Conmigo, Nodi Tatishvili&Sophie Gelovani-Waterfall. Az Alter Ego (másik én) egy második személyiség az emberen belül, de használatos pszichológiailag megegyező személyek leírására is. A dal különböző dolgokat jelenthet az emberek számára, még az együttes tagjai is máshogy értelmezik a szövegét és a mondanivalóját. Van, akinek arról szól a dal, amikor valaki egy döntés előtt áll és ezt oly módon hozza meg, hogy az neki a legkedvezőbb legyen. Francois szerint pedig egy olyan fajta rejtett személyiségről van szó, amit az ember akkor talál meg magában, amikor megismeri az igaz szerelmet. Az Alter Ego szó nem szerepel a szövegben, a dal teljesen véletlenül kapta ezt a címet, méghozzá akkor, amikor az együttes énekese és a videó producere a forgatókönyvről értekezett.

Személyes vélemény: Úgy tűnik, hogy a G:Son-nal való közös munka meghozta gyümölcsét, mert a dal nagyon jó visszajelzéseket kapott és az együttest ismerve élőben ez csak jobb lesz.  Az Alter Ego nem nevezhető tipikus Eurovíziós dalnak, de az energiájával, dinamikájával és a fiúk egyediségével nagyon ki fog tűnni a mezőnyből. Mindezeket összevetve úgy gondolom, hogy Ciprus idén méltán reménykedhet egy jó eredmény elérésében. Nem szeretem a rock zenét, de ez a dal még engem is elkapott. Friss, modern, lendületes. Pontszám: 8/10

 

 

 

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top