ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Ciprus

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

A Minus One nevű együttes már tavaly is szeretett volna kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, de akkor nem sikerült nekik  és végül John Karayiannis utazhatott Bécsbe. A fiúk azonban nem adták fel álmaikat és idén meg is kapták az esélyt arra, hogy májusban ők képviselhessék Ciprust Stockholmban. Az ország köztelevíziója, a CyBC idén nem rendezett nemzeti válogatót, az együttes kiválasztása belsőleg történt. A zenekar 5 tagból áll, ők pedig: Francois Micheletto (ének), Harrys Pari (gitár), Constantinos Amerikanos (gitár, vokál), Antonis Loizides (basszusgitár) és Christopher Ioannides (dob). A Minus One egy görög-ciprusi együttes, amely nagyon sokféle zenét játszik. Kínálatukban megtalálható a pop, klasszikus rock, valamint előszeretettel dolgozzák fel más előadók dalait is, természetesen a saját stílusukban.

Az együttes tagjai nagyon eltérő karakterek, ezért például a színpadra lépés előtti szokásaik is különbözőek. Van aki szemeit lehunyva relaxál egy kanapén, van aki énekel, van aki fekvőtámaszokat nyom és van aki az utolsó pillanatig a bárban tölti az idejét. A fiúk az Eurovíziót hatalmas lehetőségnek tartják, mivel ezáltal rengetegen ismerhetik meg őket és a munkásságukat.

Stockholmban az Alter Ego című dalukat fogják előadni, amelyet a híres svéd zeneszerzővel, Thomas G:Son-nal írtak közösen. G:Son már korábban is írt dalokat az Eurovízióra, csak hogy egy párat említsünk: Loreen-Euphoria, Edurne-Amanecer, Nina Sublatti-Warrior, Pastora Soler-Quédate Conmigo, Nodi Tatishvili&Sophie Gelovani-Waterfall. Az Alter Ego (másik én) egy második személyiség az emberen belül, de használatos pszichológiailag megegyező személyek leírására is. A dal különböző dolgokat jelenthet az emberek számára, még az együttes tagjai is máshogy értelmezik a szövegét és a mondanivalóját. Van, akinek arról szól a dal, amikor valaki egy döntés előtt áll és ezt oly módon hozza meg, hogy az neki a legkedvezőbb legyen. Francois szerint pedig egy olyan fajta rejtett személyiségről van szó, amit az ember akkor talál meg magában, amikor megismeri az igaz szerelmet. Az Alter Ego szó nem szerepel a szövegben, a dal teljesen véletlenül kapta ezt a címet, méghozzá akkor, amikor az együttes énekese és a videó producere a forgatókönyvről értekezett.

Személyes vélemény: Úgy tűnik, hogy a G:Son-nal való közös munka meghozta gyümölcsét, mert a dal nagyon jó visszajelzéseket kapott és az együttest ismerve élőben ez csak jobb lesz.  Az Alter Ego nem nevezhető tipikus Eurovíziós dalnak, de az energiájával, dinamikájával és a fiúk egyediségével nagyon ki fog tűnni a mezőnyből. Mindezeket összevetve úgy gondolom, hogy Ciprus idén méltán reménykedhet egy jó eredmény elérésében. Nem szeretem a rock zenét, de ez a dal még engem is elkapott. Friss, modern, lendületes. Pontszám: 8/10

 

 

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top