ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Görögország

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Görögország az elődöntők bevezetése óta minden évben sikeresen a döntőben landolt, idén azonban ez közel sem biztos, hogy így lesz. A görög Argo zenekar, melynek tagjai Vladimiros Sofianides, Christina Lachana, Konstantinos Topouzis, Alekos Papadopoulos, Maria Elbrus és Elias Kesides, az ERT belső döntésének köszönhetően képviselhetik Görögországot az Utopian Land című dallal.

Az Argo egy dinamikus csapat profi, zenei tanulmányokkal is rendelkező zenészekkel, kiegészülve önképző előadókkal, akik személyes tapasztalataikból kiindulva alkotnak erőteljes zenéket. Az Argo-t leginkább a hip-hop inspirálja, de folklór elemek és hagyományos hangszerek, mint például a lant, is felfedezhetőek zenéjükben.

Saját bevallásuk szerint a daluk üzenete nagyon pozitív, arról szól, hogy jöjjenek össze az emberek egy jobb világért. Az olyan hangszerek használata, mint a tamburindob vagy, mint a lant egy remek ritmusú dalt kreálnak.

A dalszöveg alapján a napsugárban mi vagyunk az emelőerő és fontos, hogy csatlakozzunk a banda tagjaihoz és táncoljunk velük együtt. Egy reggel arra kelt fel az énekes, hogy „tűzben ég” barátaival együtt, ezért elindultak a Utópia-földre, ahol azonban nem találtak talpalatnyi helyet sem, ezért úgy döntöttek, pirosra festik az új földet. Ez a dal a banda saját kis hiphop dala, elmesélik, hogy megkapták a jegyet, elutaznak egy kétórás repülőútra (valószínűleg Stochholmba szólhat a jegy – a szerk.), néhány szem uborkát és italt visznek magukkal, mint például vodkát, de nem maradhat ki a nagymama sült hala sem.

Az Utopian Land zenei alapja kellemes számomra, de a szövege nem egy nagy eresztés (kérdésem, hogy ez egyáltalán elvárás-e…). Az Eurovíziós rajongók körében nem örvend túl nagy népszerűségnek a dal, mégis úgy gondolom, hogy a korábbi évekből kiindulva, a döntőbe valószínűleg bejutnak, ott viszont szerintem inkább a ponttábla jobb oldalán fognak szerepelni.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top