ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: San Marino

San Marino: Serhat (c) Klaus Roethliesberger

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

San Marino idei képviselője, Serhat egy sikeres énekes, tévés személyiség és producer, aki az Isztambuli Egyetemen szerzett fogorvos diplomája után a showbizniszt választotta.

A Rizikó című játék producere- és műsorvezetőjeként mutatkozott be először a televízióban. Énekes pályájának legnagyobb nemzetközi sikere a Total Disguise című dal volt, amit az 1987-es Eurovízió műsorvezetőjével, Viktor Lazloval adott elő. Másik híres dala, a Chocolate Flavour főleg Görögországban lett nagy sláger. 19 évvel ezelőtt megalapította a középiskolák és gimnáziumok zenei versenyét, ahol a fiatal tehetségek gondozásával foglalkozott. 2013 óta főleg Franciaországban és Németországban dolgozik, a Je M’adore című dala 5 hétig vezette a német DJ slágerlistát.

Serhat mindig is nagy Eurovízió rajongó volt. Színpadra lépés előtt mentateát szokott inni és elmond egy rövid imát. Serhat az első elődöntő 8. fellépője lesz. A dalának címe I Didn’t Know (Nem tudtam), melynek török a zeneszerzője és görög a dalszövegírója (és ezúttal nem Ralph Siegel).

Serhat szerelmes dalának a diszkósított verzióját viszi a stockholmi színpadra. A dalszövegben szerelmi vágyak felsorolása jelenik meg különböző csodás képekkel. Nem tudtam hogy egyre jobban meg foglak szeretni, hogy az álmaim valóra válnak. Nem tudtam hogy olyan forró vagy mint a nap, az életünk még csak most kezdődik. Nem tudtam hogy te vagy az egyetlen, azt gondoltam, hogy sosem foglak megtalálni. Nem tudtam hogy azt kérted a holdtól hogy adjon jelzőfényt nekem. Hát igen, a szerelem sokszor nagyon is véletlen dologként történik meg.

A daltól nem tudom elvonatkoztatni az énekest. Egy jó középkorú csávó el akar csábítani egy fiatal lányt a maga módján, a maga stílusával, letűnt évek diszkóvilágával és kondenzátor hibás neoncsövek fényével. Ha sikerül jó atmoszférát teremteni a színpadon, akkor talán bejuthat ez a produkció a döntőbe, de az elődöntők során 16 országnak ki kell esnie, mert ez a szabály…

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top