ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Ausztrália

Ausztrália 2015 és 2016 után ismét egy tehetségkutató győztesével próbál szerencsét az Eurovíziós Dalfesztiválon. Isaiah Firebrace 1999. november 21-én született Moama városában, Melbourne közelében. Nagy családból származik, 11-en vannak testvérek. Kiskora óta érdeklődik a zene iránt, 3 éves kora óta énekel. Nagyon szeret sportolni és nagyon jó futónak tartja magát. Szereti az extrém dolgokat, egyszer szívesen kipróbálná az ejtőernyőzést is. Szabadidejében szívesen hallgat zenét, egyik legnagyobb kedvence Mariah Carey. 15 évesen jelentkezett először az X-faktorba, ekkor viszont többször elfelejtette Tracey Chapman “Fast Car” című dalának a szövegét, így búcsúznia kellett a versenytől. A rendezők szerencsére felfigyeltek a tehetségére és bíztatták, hogy ne adja fel, próbáljon szerencsét a következő évben is. Isaiah nagyon eltökélt volt, szeretett volna visszatérni és a fejlődése érdekében minden hétvégén 6 órát utazott, hogy Melbourne-ben részt vegyen egy intenzív ének tréningen. 2016-ban visszatért az X-faktorba, de a válogatón a túlzott bizonyítási kényszer miatt ismét problémája adódott a dalszöveggel, azonban kapott egy újabb esélyt, amit meg is hálált és megnyerte a tehetségkutatót. A verseny döntőjében előadta első saját dalát, az “It’s gotta be you”-t is, mely azóta nagy sikereket ért el világszerte. Isaiah egyik legnagyobb páldaképe Jessica Mauboy, aki a verseny során folyamatosan támogatta, bíztatta, hogy küzdjön az álmaiért.

Ausztrália idei versenydalának a címe „Don’t come easy” (Nem jön könnyen), szerzői Michael Angelo, David Musumeci és Anthony Egizii. Ők írták Dami Im „Sound of Silence” című dalát is, ami a legjobb és legeredetibb dalszerzésért tavaly Marcel Bezençon díjban részesült. Isaiah dala egy érzelmes ballada, mely arról szól, hogy a korábbi csalódások után mennyire nehéz egy új kapcsolatba belekezdeni, valakiben újra megbízni és ismét szeretni.

A tehetséges fiatal énekes már évek óta nagy rajongója az Eurovíziónak. Jessica Mauboy 2014-es vendégszereplése alkalmával gondolt először arra, hogy egyszer ő is részt venne egy ilyen nagy presztízsű nemzetközi versenyen. Tavaly novemberben említette meg nyilvánosan, hogy nagyon szívesen képviselné hazáját a dalfesztiválon, de sosem gondolta volna, hogy az álma egyszer beteljesedik. Isaiah még nem járt Európában, de már alig várja, hogy előadhassa a dalát Kijevben. A felkérést természetesen óriási megtiszteltetésnek tartja és mindent megtesz azért, hogy hazája büszke lehessen rá.

Személyes vélemény: Ausztrália idén is egy teljesen korrekt, biztonsági dalt küld az Eurovízióra. Isaiah fiatal kora ellenére nagyon profi, kitűnő hangi adottságokkal rendelkezik. A “Don’t come easy” egy szépen építkező, modern pop ballada. Az énekes profin közvetít érzelmeket, nagyon hiteles előadó és szépen énekel élőben. Az egyetlen dolog, ami kicsit aggaszt, hogy a dalszövegekkel a közelmúltban többször is meggyűlt a baja. Mivel Ausztráliáról beszélünk valószínűleg túl lesz értékelve és a Top 10-ben végez majd. Pontszám: 7/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top