ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Hollandia

Hollandia az OG3NE nevű csapatot küldi az idei Eurovíziós Dalfesztiválra, melyet 3 lánytestvér alkot: Lisa (22, a fenti képen középen) és az ikrek, Shelley (21, jobb oldalon) és Amy (21, bal oldalon). A csapat nevében az „O” édesanyjuk vércsoportjára utal, a „G3NE” (angolul: gene) az őket összekötő géneket jelenti, a „3” pedig természetesen hármójukra vonatkozik. A lányok 2007-ben már jártak az Eurovízión, akkor a junior versenyt a 11. helyen zárták. Az igazi áttörést a 2014-es The Voice hozta meg számukra. Nagyon különleges győzelem volt az övék, mivel ők voltak az elsők a világon, akik csapatként tudták megnyerni ezt a tehetségkutatót. A lányok évek óta nagy rajongói az Eurovíziós Dalfesztiválnak és nagyon örülnek annak, hogy a junior verseny után a felnőtt versenyen is részt vehetnek. Kedvenc Eurovíziós dalaik: Waterloo (ABBA), Rise like a Phoenix (Conchita Wurst), Fairytale (Alexander Rybak), What’s another year (Johnny Logan). A testvérek még sosem jártak Kijevben, de már nagyon várják, hogy ott lehessenek és előadásukkal büszkévé tegyék hazájukat és édesanyjukat.

Hollandia a „Lights and Shadows” (Fények és Árnyak) című dallal próbálja megnyerni a versenyt Kijevben. A dalt a lányok édesapja Rick Vol és Shelley barátja, Rory de Kievit szerezte. A megírásnál az egyik legfontosabb szempont a lányok hangi adottságainak, harmóniájának kiemelése volt. A „Lights and Shadows” létrejöttét a beteg édesanyjuk inspirálta, aki már több éve rákkal küzd. A dal a reményről szól, melyben a testvérek a beteg embereket és azok családtagjait küzdelemre, összetartásra, egymás támogatására bíztatják.

Személyes vélemény: Végre nem egy country dal Hollandiától! Nagyon értékelem, hogy szakítottak a hagyományaikkal és most valami újjal próbálkoznak, ez nálam alapból plusz pontot ér. Úgy gondolom, hogy ez a dal nagyon alulértékelt. A zsűri valószínűleg szeretni fogja és szerintem az üzenete a közönséget is megérinti majd. A lányok nagyon szépen énekelnek együtt, a színpadképen is neves szakemberek dolgoznak, így minden adott egy Top 10-es helyezéshez. Pontszám: 9/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top