ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Írország

A legtöbb Eurovíziós győzelemmel rendelkező Írország idei képviselője a 20 éves Brendan Murray. Az énekes 1996. november 16-án született Tuamban, nagy családból származik, 3 fiú és 1 lánytestvére van. 13 évesen kezdett el gitározni és énekelni, az iskolai fellépéseknek és az utcazenélésnek köszönhetően nagy önbizalmat és tapasztalatot szerzett. Fiatal korában tehetséges focistának tartották, de ő inkább az éneklést választotta és 16 évesen otthagyta a gimnáziumot, hogy valóra váltsa álmát. Karrierjét 17 évesen a Hometown fiúbanda tagjaként kezdte. Az együttes menedzsere Louis Walsh 2000 jelentkező közül választotta ki Brendant, aki nagy sikereket ért el a 6 tagú csapattal. Több daluk is megjelent, melyek közül a „Where I belong” és a „Cry for help” az ír zenei toplisták első helyéig jutott. Az együttes jelenleg nem aktív, mivel a tagok a szólókarrierjük beindításán dolgoznak.

Brendan a „Dying to try” (Meghalok, hogy megpróbáljam) című dalt fogja előadni Kijevben. A dalt több száz szerzemény közül választották ki. Dalszerzők: Jörgen Eloffson és James Newman. Jörgen több híres énekessel dolgozott már együtt, írt már dalokat Britney Spears (Sometimes, You drive me crazy), Kelly Clarkson (Stronger) és a Westlife (Fool again, Unbreakable, Evergreen) számára is. A „Dying to try” egy fokozatosan építkező, szerelmes ballada, egy olyan párkapcsolatról szól, melyben a felek mindent megtesznek a kapcsolatuk működéséért, megbíznak a másikban és bár nincs garancia a boldogságukra, mégis megpróbálnak mindent megtenni a szerelmük fenntartásáért.

Személyes vélemény: Brendan 1996-ban született, pont abban az évben, amikor Írország az utolsó Eurovíziós győzelmét aratta, reméljük ez jó ómen lesz számára. Nekem ez a dal szerelem volt első hallásra. Szeretem az ilyen szépen építkező, szerelmes dalokat, mivel elég romantikus lélek vagyok. Brendan hangja egyszerűen fantasztikus, nagyon jól áll neki ez a dal és élőben is szépen énekel. Írországnak 2014 óta nem sikerült bekerülnie a döntőbe, remélem ez a rossz sorozat idén végre megszakad. A dallal kapcsolatban semmi negatívat nem tudok írni, egyetlen egy szívfájdalmam az, hogy Brendan nem hozta a Hometown-os haverjait, mert nekem mindig is egy 6-tagú tini fiúbanda volt az álmom az Eurovízión, de úgy tűnik erre még várnom kell. Ez persze semmit nem von le a dal minőségéből, így a pontszám: 10/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top