ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Írország

A legtöbb Eurovíziós győzelemmel rendelkező Írország idei képviselője a 20 éves Brendan Murray. Az énekes 1996. november 16-án született Tuamban, nagy családból származik, 3 fiú és 1 lánytestvére van. 13 évesen kezdett el gitározni és énekelni, az iskolai fellépéseknek és az utcazenélésnek köszönhetően nagy önbizalmat és tapasztalatot szerzett. Fiatal korában tehetséges focistának tartották, de ő inkább az éneklést választotta és 16 évesen otthagyta a gimnáziumot, hogy valóra váltsa álmát. Karrierjét 17 évesen a Hometown fiúbanda tagjaként kezdte. Az együttes menedzsere Louis Walsh 2000 jelentkező közül választotta ki Brendant, aki nagy sikereket ért el a 6 tagú csapattal. Több daluk is megjelent, melyek közül a „Where I belong” és a „Cry for help” az ír zenei toplisták első helyéig jutott. Az együttes jelenleg nem aktív, mivel a tagok a szólókarrierjük beindításán dolgoznak.

Brendan a „Dying to try” (Meghalok, hogy megpróbáljam) című dalt fogja előadni Kijevben. A dalt több száz szerzemény közül választották ki. Dalszerzők: Jörgen Eloffson és James Newman. Jörgen több híres énekessel dolgozott már együtt, írt már dalokat Britney Spears (Sometimes, You drive me crazy), Kelly Clarkson (Stronger) és a Westlife (Fool again, Unbreakable, Evergreen) számára is. A „Dying to try” egy fokozatosan építkező, szerelmes ballada, egy olyan párkapcsolatról szól, melyben a felek mindent megtesznek a kapcsolatuk működéséért, megbíznak a másikban és bár nincs garancia a boldogságukra, mégis megpróbálnak mindent megtenni a szerelmük fenntartásáért.

Személyes vélemény: Brendan 1996-ban született, pont abban az évben, amikor Írország az utolsó Eurovíziós győzelmét aratta, reméljük ez jó ómen lesz számára. Nekem ez a dal szerelem volt első hallásra. Szeretem az ilyen szépen építkező, szerelmes dalokat, mivel elég romantikus lélek vagyok. Brendan hangja egyszerűen fantasztikus, nagyon jól áll neki ez a dal és élőben is szépen énekel. Írországnak 2014 óta nem sikerült bekerülnie a döntőbe, remélem ez a rossz sorozat idén végre megszakad. A dallal kapcsolatban semmi negatívat nem tudok írni, egyetlen egy szívfájdalmam az, hogy Brendan nem hozta a Hometown-os haverjait, mert nekem mindig is egy 6-tagú tini fiúbanda volt az álmom az Eurovízión, de úgy tűnik erre még várnom kell. Ez persze semmit nem von le a dal minőségéből, így a pontszám: 10/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top