ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Izland

Svala Karítas Björgvinsdóttir 1977. február 8-án született, hazája egyik legsokoldalúbb előadója. Énekesi karrierjét 7 évesen, édesapja oldalán kezdte. Karácsonyi dalaik a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek Izlandon. Svala fiatal korában 7 éven keresztül ballettozott, gimnáziumi évei alatt kezdett el dalokat írni. Munkásságára Patsy Cline, Ella Fitzgerald, Madonna, Mary J. Blige, Lionel Ritchie voltak leginkább hatással. 16 évesen megalapította első együttesét, a house és diszkó dalokat játszó Scope-ot, mellyel ismert előadók koncertjein léptek fel. Ezután az indie dance funk Bubbleflies és az elektronikus zenét játszó Steed Lord tagja volt, utóbbival nagy nemzetközi sikereket ért el. 1999-ben lemezszerződést kapott az amerikai EMI-től, így 2000-ben Los Angelesbe költözött. Első dala, a “The real me” felkerült a Billboard Top 30-as listájára. 2007-ben a H&M divatcég számára tervezett ruhákat, 2015 óta pedig a The Voice egyik zsűritagjaként segíti a feltörekvő izlandi énekeseket. Svala nagy rajongója az Eurovíziónak, kislánykora óta követi a versenyt.

A szigetország idei versenydalának a címe “Paper” (Papír), melyet Svala mellett a férje, Einar Egilsson, valamint Lester Mendez és Lily Elise írt. A dal az élet nehézségeiről szól, amiket legjobb megbeszélni másokkal, mert az emberek egymás segítségével képesek túljutni minden nehéz helyzeten. Svala fiatal kora óta pánikbetegségben szenved, melyből a kiutat a zene biztosítja számára. A “Paper” arra ösztönöz minket, hogy legyünk bátrak, soha ne adjuk fel az álmainkat, nézzünk szembe a félelmeinkkel.

Személyes vélemény: Modern, mély üzenettel bíró dal egy nagyon karizmatikus és tapasztalt előadótól. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek sikertelenségei után Izland idén végre visszakerülhet a legjobbak közé, egy jó színpadképpel pedig nagyon jó helyezést is elérhet. Pontszám: 9/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: