ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Izland

Svala Karítas Björgvinsdóttir 1977. február 8-án született, hazája egyik legsokoldalúbb előadója. Énekesi karrierjét 7 évesen, édesapja oldalán kezdte. Karácsonyi dalaik a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek Izlandon. Svala fiatal korában 7 éven keresztül ballettozott, gimnáziumi évei alatt kezdett el dalokat írni. Munkásságára Patsy Cline, Ella Fitzgerald, Madonna, Mary J. Blige, Lionel Ritchie voltak leginkább hatással. 16 évesen megalapította első együttesét, a house és diszkó dalokat játszó Scope-ot, mellyel ismert előadók koncertjein léptek fel. Ezután az indie dance funk Bubbleflies és az elektronikus zenét játszó Steed Lord tagja volt, utóbbival nagy nemzetközi sikereket ért el. 1999-ben lemezszerződést kapott az amerikai EMI-től, így 2000-ben Los Angelesbe költözött. Első dala, a „The real me” felkerült a Billboard Top 30-as listájára. 2007-ben a H&M divatcég számára tervezett ruhákat, 2015 óta pedig a The Voice egyik zsűritagjaként segíti a feltörekvő izlandi énekeseket. Svala nagy rajongója az Eurovíziónak, kislánykora óta követi a versenyt.

A szigetország idei versenydalának a címe „Paper” (Papír), melyet Svala mellett a férje, Einar Egilsson, valamint Lester Mendez és Lily Elise írt. A dal az élet nehézségeiről szól, amiket legjobb megbeszélni másokkal, mert az emberek egymás segítségével képesek túljutni minden nehéz helyzeten. Svala fiatal kora óta pánikbetegségben szenved, melyből a kiutat a zene biztosítja számára. A „Paper” arra ösztönöz minket, hogy legyünk bátrak, soha ne adjuk fel az álmainkat, nézzünk szembe a félelmeinkkel.

Személyes vélemény: Modern, mély üzenettel bíró dal egy nagyon karizmatikus és tapasztalt előadótól. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek sikertelenségei után Izland idén végre visszakerülhet a legjobbak közé, egy jó színpadképpel pedig nagyon jó helyezést is elérhet. Pontszám: 9/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top