ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Moldova

Idén több visszatérőt is köszönthetünk az Eurovíziós Dalfesztiválon. Egyikük a 2008-ban alakult Sunstroke Project (napszúrás projekt), melynek tagjai Sergey Ialovitki (30, ének), Anton Ragoza (31, hegedű), Sergey Stepanov (32, szaxofon). Az együttes énekese zenész családban nőtt fel, így nem volt kérdés, hogy ő is a zenei pályát választja majd. Fiatal kora óta énekel, nagyon sok színpadi tapasztalattal rendelkezik, sok versenyen szerepelt, melyek többségét meg is nyerte. 3 év alatt 35 országban lépett fel, hajókon énekelt, musicalekben vett részt. Anton nagy zenekedvelő, nagy Scooter, Moby, Prodigy rajongó. A banda azon tagja, aki nem szeret a középpontban lenni, inkább meghúzódik a háttérben. A hegedű iránti szeretetét édesapjának köszönheti. Viszonylag későn, 13 évesen kezdett el érdeklődni a zene iránt, azóta viszont ennek szenteli az életét. Szabadidejét leginkább a családjával tölti, nagyon szereti a focit, imád utazni, viszont nagyon fél a repüléstől. Sergey, a szaxofonos srác az Eurovízió rajongóinak egyik legnagyobb kedvence, a 2010-es verseny óta „Epic Sax Guy” néven ismert. Antonhoz hasonlóan ő is a tiraspoli főiskola zene tagozatán szerzett diplomát. Kedvenc előadói David Sainborn, Eric Morienthal, David Guetta és Tiesto. Tiniként mindig arról álmodott, hogy egyszer híres szaxofonos lesz. Szereti a filmeket, a testedzést, asztaliteniszt, viszont nagyon fél a fogorvosoktól. Az együttes alapítói Anton és Sergey Stepanov 2007-ben találkoztak, ekkor alakult meg a Sunstroke duó. A nevet Anton találta ki, miután a hadseregben az egyik katonai gyakorlaton napszúrást kapott. 2008-ban csatlakozott hozzájuk Pasha Parfeny (ESC 2012, Moldova), aki 2009 júliusáig volt az együttes tagja. Ezután került a csapatba Sergey Ialovitki, akivel több alkalommal is megpróbáltak kijutni az Eurovízióra. 2009-ben a „No Crime” című daluk 3. helyen végzett a nemzeti döntőben, 2010-ben viszont már ők utazhattak a versenyre, ahol Olia Tira oldalán a „Run Away” című dalukkal 22. helyen végeztek. 2012-ben a „Superman”-nel próbáltak ismét szerencsét, de nem jártak sikerrel. 2015 augusztusában megalakult az együttes saját lemezkiadója, a Ragoza Music. Ebben az évben a csapat újra megpróbálkozott az Eurovízós szerepléssel de sem a „Lonely”, sem a „Day after Day” nem nyerte el a nézők és a zsűri tetszését. A fiúk azonban nem adták fel, 2017-ben újra jelentkeztek a műsorba, melyet meg is nyertek, így idén ismét ők képviselhetik Moldovát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A csapat jelenleg második albumán dolgozik és kiadták első orosz nyelvű dalukat is, „Maria Huana” címmel.

Moldova az elmúlt években nem szerepel túl jól az Eurovízión, 2014 óta minden évben lemaradtak a döntőről, most viszont szeretnének ennek a rossz sorozatnak véget vetni. Idei versenydaluk címe „Hey Mamma” (Hé mama!), melynek zenéjét Mihail Cebotarenco és a Sunstroke Project tagjai szerezték, dalszövegíró Alina Galetcaia. A dal egy vidám popdal, mindenkinek mosolyt csal az arcára. A videóban minden benne van, amit tudni kell a mondanivalójáról, egy tipikus anyós-vej kapcsolat nehézségeit írja le.

Személyes vélemény: A Sunstroke Project idén is hozza a tőlük megszokott minőséget. Én nagy rajongója vagyok az együttesnek, nagyon szeretem, amit csinálnak, felőlem akár minden évben is képviselhetnék Moldovát. A „Hey Mamma” egy mókás dal, vicces koreográfiával, szórakoztató előadással. Az első elődöntő balladatengerében nagyon ki fog tűnni és ennek köszönhetően akár még döntőbe is juthat, én nagyon szurkolok a fiúknak.  Pontszám: 8.5/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top