ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: San Marino

Valentina visszatért! Negyedik alkalommal képviseli San Marino-t a dzsesszénekes, ezúttal egy duettben Jimmie Wilsonnal, aki több musical-ben is címszerepet játszott.

Valentina Monetta 1975-ben született San Marino-ban. Az Eurovízió követői már jól ismerhetik őt, hiszen őt indította San Marino 2012-ben ls 2013-ban is, majd 2014-ben bejuttatta hazáját a döntőbe. Valentina mostanában a Myfunky Valentine nevű együttesben énekel, de a Live Tropical Fish nevű dzsesszbanda vendégeként is láthatjuk.

Jimmie Wilson énekes és dalszerző, Michigan államban, Detroitban született. Azért jött Európába, hogy Michael Jackson musicaljének, a Sisterellának a címszerepében játszhasson, ezért most Németországban él. 2010-ben a Hope című musicalben Obama elnököt játszotta. Az egyik legfontosabb csúcspont a karrierjében, hogy csatakozhat a legendás producer, Ralph Siegel és Valentina Monetta csapatához San Marino képviseletében a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Spirit of the Night című dallal.

Valentina számára egészen új szemléletmód és felelősség egy másik előadóval egy színpadon szerepelni. A dal teljesen más, mint a korábbi eurovíziós dalai. Az Eurovízió az egyik legjobb lehetőség arra, hoyg megmutathassa a tehetségét, és szórakoztassa az embereket és a profi szakembereket.

Jimmie azt mondja, hogy egy nemzetközi duett jött most létre, egy San marino-i találkozik egy amerikaival. Nagyszerű energiák szabadulnak fel, egyszerűen nagyon mókás! Az Eurovízió számára azért fontos, mert több millió embert lehet elérni egyetlen fellépéssel. Az Eurovízió kiáll a sokszínűség és az elfogadás mellett, amire nagyon is szükség van a világon mostanában.

Ralph Siegel 1945-ben született Münchenben. 13 éves korában zeneelméletet kezdett el tanulni, és megtanult játszani zongorán, harmonikán, gitáron és dobon. A vizsgák után éveket töltött Párizsban, Nashville-ben és New Yorkban. 20 éves korában indult dalszerzői, kiadói és produceri karrierje. Ralph írta az Eurovízió 1982-es győztes dalát Ein bißchen Frieden címmel, melyet Nicole adott elő. Az eddig a versenyen szereplő 24 dala közül például a Theater, a Johhny Blue, a Reise nach Jerusalem és a Wir geben ‘ne Party top 3 volt azokban az években.

„A zene még mindig része az életemnek, és az Eurovíziós Dalfesztivál a legfantasztikusabb lehetőség dalszerzőként bemutatni egy új szerzeményt. A világ minden táján milliók fogják hallani, és remélhetőleg tetszeni fog nekik. Producerként nagyon szeretek segíteni nagyszerű művészeknek, hogy megmutathassák tehetségüket és megérinthessék vele az embereket. Ez a 25. részvételem a versenyen, és ezúton szeretném megköszönni minden művésznek és zenésznek, hogy csatlakoztak hozzám ezen a nagyszerű utazáson.

A dalszerzői csapathoz tartozik még Jutta Staudenmayer német énekes és dalszövegíró, aki a színpadi tapasztalata mellett pop és klasszikus zenékhez, tévéműsorok dalaihoz, sőt gyerekdalokhoz is írt már szöveget. Steven Barnacle pedig angol zenész, dalszerző és dalszövegíró, nagyon sok hírességgel dolgozott már együtt.

Na heló, te vagy az, akiről álmodtam (Szivi, én vagyok). Nagyon érzem ezt az éjszakát, gyere és vidd el minden kétségemet (Mindent megteszek, amit csak tudok). Minden alkalommal, amikor mosolyogni látlak, szomorúság van a szemedben (Nos, mert megbántottak korábban). Tudom, ebben nincs semmi új, majd idővel rájössz (Mi mindig többet kívánunk).
Mi még keressük a magasban és mélyben, és mindig csak a legjobb pillanatot várjuk. Ketten megcsináljuk az éjszaka alatt!
Eddig talán egész értelmes párbeszéd alakult ki, de a dalcímet vagy az éjszaka érzésének, vagy az éjszaka pálinkájának lehet fordítani. Inkább utóbbiért lehetnek ennyire lelkesedni. Szerintem elég sok szeszt le kell görgetni azért, hogy önfeledten lehessen bulizni erre a divatjamúlt, avítt, rozoga, és „szégyellema80asévekbeliénemet” típusú dalra. Ralph Siegelnek kétségtelenül van stílusa, amire úgy gondol, mint Enya, hogy ezt a stílust nem lehet soha sem megunni. Ralph bácsi beleesett egy időlyukba, és magával rántotta a naiv Valentinát. Sőt addig kapálózott, hogy egy amerikait is sikerült elragadnia, hogy együtt berúgva 3 percig a színpadon tudjanak bulizni mindenki szeme láttára, úgy, hogy az öreget már a beénekléskor hazaviszik. Persze valakinek utolsónak is kell lennie, de hátha nem jön össze nekik. Nincs Eurovízió Ralph és Valentina nélkül. Kellenek.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top