ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Szerbia

Tijana Bogićević szerb popdal énekes, akit legjobban a Tražim (Keresem) című 2010-es slágeréről ismernek a legtöbben, a dal abban az évben nagy slágerré vált. Tijanáról már korán kiderült hogy van tehetsége az énekléshez, így nem is volt kérdés, hogy milyen karrier fog rá várni a továbbiakban. 2001-ben háttérvokálossá vált egy együttesben, ami fordulópontot hozott a karrierjében. Miközben az együttes albumain is közreműködött, saját csapatával járta a legjobb szerb klubokat, ahol nagyon népszerűvé vált. Hiába értek el együtt nagy sikereket, Tijana szólóénekesként képzelte el a jövőjét. Ekkor jött el 2010 és a Tražim. Ezután sok tehetségkutató műsorban próbálkozott, majd legközelebb akkor figyelt fel rá a közönség, amikor a Flamingosi (Evropesma 2006) együttessel énekelt vendégelőadóként, vagy amikor kijött a Čudo (Csoda) című dala.

Tijana 2011-ben az akkori eurovíziós versenyző háttérvokálosa volt, Nina Čaroban (Csodás) című dalában közreműködött. Nagyon vágyakozott vissza a fesztivál színpadára, így ez az álma most beteljesült.

Tijana szerint ez egy modern, energiával teli dal, amit nem vártak volna sokan Szerbiától. Az Eurovízióval kapcsolatban egész Szerbia nagy Eurovízió rajongó, így számára egy gyerekkori álom válik most valóra. Amellett hogy nagy megtiszteltetés képviselni országát ezen a versenyen, nagyszerű szórakozás is.

A dalszövegre szerintem nem érdemes túl sok időt fordítani. Ha jóindulatú akarok lenni, akkor inkább a hangszerelés hangulatát próbálja átadni a dalszöveg is. Afféle szerelmes dal ez, amikor a lány nagyon bele van zúgva a fiúba. Amikor meglátja, szinte a bokájában érzi a vércukorszintjét, annyira hevesen száll a mélybe. Csoda, hogy el nem ájul ezek után. Bár inkább egy szívtörő csalóról énekelhet, aki még ezek után is rajta lóg. Milyen kínos. A dallamot mintha már hallottam volna valahol. Hát ilyen dalt is tud produkálni Szerbia. Persze 75%-ban svéd gyártmánnyal állunk szemben. Modern akar lenni, közben pedig egy nagy hiányjelet hallok a hangjegyek között.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top