ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Szlovénia

Omar Kareem Naber 1981. július 7-én született Ljubljanában. Édesanyja zongoratanár, édesapja, a Jordániából származó Samir Naber fogorvos. Omar édesapja nyomdokait követve fogtechnikusnak tanult, de végül úgy döntött, hogy az énekesi pályát választja. 16 éves kora óta foglalkozik aktívan a zenével, gitáron, basszusgitáron és zongorán játszik, ezen kívül dalszerzéssel is foglalkozik. Fiatal korában először kórusokban énekelt, 18 évesen pedig megalapította első saját zenekarát. 2001-ben második helyen végzett egy énekversenyen, majd szerződést kötött a Nika Records nevű lemezkiadóval, mellyel azóta is közösen dolgozik. Omar 2004-ben a Bitka Talentov nevű tehetségkutató verseny megnyerésével lehetőséget kapott a következő évi szlovén Eurovíziós válogatón való részvételre, melyet meg is nyert, így 2005-ben ő képviselte hazáját Kijevben. „Stop” című dalát saját maga írta, de a döntőbe sajnos nem sikerült bejutnia. Még ebben az évben „Omar” néven kiadta első albumát, 2007-ben pedig megjelent második lemeze a „Kareem”. Karrierje alatt rengeteg helyen megfordult, a volt Jugoszláv államok mellett koncertezett már Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Ukrajnában és Szlovákiában is. 2005 után négyszer próbált meg kijutni az Eurovízióra, de törekvése végül csak idén sikerült.

Szlovénia idei versenydalának a címe „On my way” (Utamon), melyet Omar körülbelül 10 évvel ezelőtt írt. A dal a magányról, az egyedüllétről, az útkeresésről szól. Egy olyan személy jelenik meg benne, aki a csalódások miatt elhagyja otthonát, de sosem adja fel a reményt, mert tudja, hogy a fények utat fognak neki mutatni.

Személyes vélemény: Ezt a dalt valamiért mindenki alulértékeli. Egy kicsit sajnálom, hogy lecserélték az eredeti verziót, azzal szerintem biztos döntősök lettek volna. Omar hihetetlenül jól énekel élőben, ezt a zsűri valószínűleg értékelni fogja, de a dal picit idejétmúlt, így a közönség reakciója kérdéses. Mivel az elődöntő végén szerepel, egy hatásos színpadképpel és óriási szerencsével akár meglepetés továbbjutó is lehet. Pontszám: 7/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top