ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Ukrajna

Az idei Napi Eurovízió rovatunk a végéhez érkezett. Utolsó országunk a házigazda Ukrajna, mely az O.Torvald nevű rock együttessel próbál szerencsét Kijevben. A csapat tagjai: Yevhen Halych (ének, gitár), Denys Myzyuk (gitár, vokál), Oleksandr Solokha (dob), Mykyta Vasylyev (basszusgitár), Mykola Rayda (billentyűk, DJ). Yevhen 1984-ben született, 8 éves koráig Kazahsztánban élt. Denys 1981-es születésű, Poltava városából származik. 1994-ben megalapították első saját együttesüket, az Apotheosis-t, majd 1999-ben a rock’n’roll dalokat játszó Krut!Pedali-t. Az O.Torvald 2005-ben, Poltavában alakult, tagjai az évek alatt többször cserélődtek. Az együttes neve az „otryvatsya” szóból ered, melynek jelentése „leszakad”. A csapat 2006-ban Kijevbe költözött, majd nem sokkal később kiadta első albumát is. A fiúk az évek során nagyon sok színpadi tapasztalatra tettek szert, rengeteg fesztiválon léptek fel, mindemellett sok TV és rádió műsorban szerepeltek. 2009-ben egy ukrán-amerikai rendezőnek köszönhetően két videóklipjük is készült, majd 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban újabb albumokkal kedveskedtek rajongóiknak.

Ukrajna a „Time” (Idő) című dallal versenyez az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Dalszerzők: Yevhen Halych, Denys Myzyuk és Kenenchuk Yevhen. A dal az idő visszafordíthatatlanságáról szól. Azt üzeni számunkra, hogy élvezzük ki az életünk minden mozzanatát, mert sosem tudhatjuk mit hoz a jövő. A legfontosabb, hogy emlékezzünk a múltunkra és gondoljunk a jövőnkre. A „Time” a csapat első angol nyelvű dala. Eredetileg egy másik szerzeménnyel akartak nevezni az ukrán válogató műsorba, de végül meggondolták magukat.

Személyes vélemény: Nem szeretem a rockot, ebből adódóan ez sem lopta be magát a szívembe. Nem mondanám rossznak, de jónak sem. Mivel ebben a műfajban ez az egyetlen dal idén és még a döntős sorszámuk is jó, így talán elkerülhetik az utolsó helyek egyikét. Pontszám: 5/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top