ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Ukrajna

Az idei Napi Eurovízió rovatunk a végéhez érkezett. Utolsó országunk a házigazda Ukrajna, mely az O.Torvald nevű rock együttessel próbál szerencsét Kijevben. A csapat tagjai: Yevhen Halych (ének, gitár), Denys Myzyuk (gitár, vokál), Oleksandr Solokha (dob), Mykyta Vasylyev (basszusgitár), Mykola Rayda (billentyűk, DJ). Yevhen 1984-ben született, 8 éves koráig Kazahsztánban élt. Denys 1981-es születésű, Poltava városából származik. 1994-ben megalapították első saját együttesüket, az Apotheosis-t, majd 1999-ben a rock’n’roll dalokat játszó Krut!Pedali-t. Az O.Torvald 2005-ben, Poltavában alakult, tagjai az évek alatt többször cserélődtek. Az együttes neve az „otryvatsya” szóból ered, melynek jelentése „leszakad”. A csapat 2006-ban Kijevbe költözött, majd nem sokkal később kiadta első albumát is. A fiúk az évek során nagyon sok színpadi tapasztalatra tettek szert, rengeteg fesztiválon léptek fel, mindemellett sok TV és rádió műsorban szerepeltek. 2009-ben egy ukrán-amerikai rendezőnek köszönhetően két videóklipjük is készült, majd 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban újabb albumokkal kedveskedtek rajongóiknak.

Ukrajna a „Time” (Idő) című dallal versenyez az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Dalszerzők: Yevhen Halych, Denys Myzyuk és Kenenchuk Yevhen. A dal az idő visszafordíthatatlanságáról szól. Azt üzeni számunkra, hogy élvezzük ki az életünk minden mozzanatát, mert sosem tudhatjuk mit hoz a jövő. A legfontosabb, hogy emlékezzünk a múltunkra és gondoljunk a jövőnkre. A „Time” a csapat első angol nyelvű dala. Eredetileg egy másik szerzeménnyel akartak nevezni az ukrán válogató műsorba, de végül meggondolták magukat.

Személyes vélemény: Nem szeretem a rockot, ebből adódóan ez sem lopta be magát a szívembe. Nem mondanám rossznak, de jónak sem. Mivel ebben a műfajban ez az egyetlen dal idén és még a döntős sorszámuk is jó, így talán elkerülhetik az utolsó helyek egyikét. Pontszám: 5/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top