ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Belgium

Belgium idén is belső kiválasztással indított előadót és dalt az Eurovízión. Laura Groeseneken (művésznevén Sennek) dalának címe: A Matter Of Time.

Laura 2014-ben kezdte el karrierjét Ozark Henry oldalán. Együtt léptek fel Belgium legnagyobb fesztiváljain, többek között a Rock Werchteren, melyet minden júliusban rendeznek meg a Werchteri Fesztiválparkban. Manapság Sennek a szólóénekesi karrierjét csiszolgatja saját szerzeményekkel. A leuveni Het Depot zeneközpontban énektanárnőként dolgozik. Érdekesség, hogy a mindennapi életben vásárlásösztönző látványtervezéssel foglalkozik az Ikeánál, amelyből leszűrhetjük azt, hogy kreativitásból nincs hiánya az énekesnőnek.

A Matter of Time-ot az énekesnő maga írta a belga művésszel, Alex Callier-vel és a francia producer Maxime Tribeche-sel. Nem először dolgoztak együtt Alex és Sennek, hiszen korábban írtak már dalt a belga bandának, a Hooverphonicnak Gravity címmel. Maxime rendezte Párizsban a videóklipet, illetve magát a dalt az ICP Studioban vették fel. Sennek el volt az ötlettől ragadtatva, hogy a saját dalán dolgozhat a két tehetséges művésszel. Szerinte a dal melankóliája, a vokál és a kontraszt a sötétség és a fény között tökéletesen illik hozzá, akár egy kesztyű. Fontosnak tartja, hogy minél több emberhez elérjen a dal üzenete.

A dalszöveg az idő kérdését fejti ki, többek között kitér arra, hogy néha megtörtnek érezhetjük magunkat, vagy éppen kimondhatatlanul vágyódunk valami után, netán menekülnénk a zűrzavar elől az érzéseinket elrejtve. Az idő az élet egy metaforája lehet, amely néha szórakozik velünk és rossz állomáson tesz ki. Miért nem úszunk az árral szemben – kérdezi Sennek a dalban, de mi csak futunk tovább a tanácsokat magunk mögött hagyva. Szumma szummárum akármit is szeretnénk elérni az életben, bármerre is tartunk (még ha az összeomlani is látszik), minden az idő kérdése.  

A bukmékerek előre várják Senneket és a dalát, stabilan a legjobb öt (tíz) között van a dal. Egyetértek velük, hogy a belgáknak idén is sikerülhet elcsípniük egy előkelő helyet a top ten-ben. Tudniillik Belgium sorozatban 3 éve az élmezőnyben végez. Érzem azt a sejtelmességet és a melankóliát, amit Sennek át szeretne adni a közönségének, de számomra ez a dal kilóg a legjobbak közül; köszönhetően annak, hogy a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon igen magas színvonalú dalokra és előadásokra számíthatunk. Összességében egy erős nyolcassal jutalmazom A Matter Of Time-ot. Azt hiszem a továbbjutással megint nem lesz gondja Belgiumnak, hiszen újra megérdemelnék a döntőben való részvételt. Sok sikert Senneknek!

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: