ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Belgium

Belgium idén is belső kiválasztással indított előadót és dalt az Eurovízión. Laura Groeseneken (művésznevén Sennek) dalának címe: A Matter Of Time.

Laura 2014-ben kezdte el karrierjét Ozark Henry oldalán. Együtt léptek fel Belgium legnagyobb fesztiváljain, többek között a Rock Werchteren, melyet minden júliusban rendeznek meg a Werchteri Fesztiválparkban. Manapság Sennek a szólóénekesi karrierjét csiszolgatja saját szerzeményekkel. A leuveni Het Depot zeneközpontban énektanárnőként dolgozik. Érdekesség, hogy a mindennapi életben vásárlásösztönző látványtervezéssel foglalkozik az Ikeánál, amelyből leszűrhetjük azt, hogy kreativitásból nincs hiánya az énekesnőnek.

A Matter of Time-ot az énekesnő maga írta a belga művésszel, Alex Callier-vel és a francia producer Maxime Tribeche-sel. Nem először dolgoztak együtt Alex és Sennek, hiszen korábban írtak már dalt a belga bandának, a Hooverphonicnak Gravity címmel. Maxime rendezte Párizsban a videóklipet, illetve magát a dalt az ICP Studioban vették fel. Sennek el volt az ötlettől ragadtatva, hogy a saját dalán dolgozhat a két tehetséges művésszel. Szerinte a dal melankóliája, a vokál és a kontraszt a sötétség és a fény között tökéletesen illik hozzá, akár egy kesztyű. Fontosnak tartja, hogy minél több emberhez elérjen a dal üzenete.

A dalszöveg az idő kérdését fejti ki, többek között kitér arra, hogy néha megtörtnek érezhetjük magunkat, vagy éppen kimondhatatlanul vágyódunk valami után, netán menekülnénk a zűrzavar elől az érzéseinket elrejtve. Az idő az élet egy metaforája lehet, amely néha szórakozik velünk és rossz állomáson tesz ki. Miért nem úszunk az árral szemben – kérdezi Sennek a dalban, de mi csak futunk tovább a tanácsokat magunk mögött hagyva. Szumma szummárum akármit is szeretnénk elérni az életben, bármerre is tartunk (még ha az összeomlani is látszik), minden az idő kérdése.  

A bukmékerek előre várják Senneket és a dalát, stabilan a legjobb öt (tíz) között van a dal. Egyetértek velük, hogy a belgáknak idén is sikerülhet elcsípniük egy előkelő helyet a top ten-ben. Tudniillik Belgium sorozatban 3 éve az élmezőnyben végez. Érzem azt a sejtelmességet és a melankóliát, amit Sennek át szeretne adni a közönségének, de számomra ez a dal kilóg a legjobbak közül; köszönhetően annak, hogy a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon igen magas színvonalú dalokra és előadásokra számíthatunk. Összességében egy erős nyolcassal jutalmazom A Matter Of Time-ot. Azt hiszem a továbbjutással megint nem lesz gondja Belgiumnak, hiszen újra megérdemelnék a döntőben való részvételt. Sok sikert Senneknek!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top