ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Bulgária

A Bolgár Nemzeti Televízió (BNT) március 12-én hozta nyilvánosságra az idei bolgár indulót. Bulgáriát idén az Equniox képviseli a Bones című dalával. Az Equinox (magyarul napéjegyenlőséget jelent) elnevezésű csapatot kizárólag a 2018-as lisszaboni dalfesztiválra alkották meg, ezelőtt még sosem léptek fel együtt. 5 művész alkotja a bandát: köztük bolgár énekesek, mint Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov és Vlado Mihailov, továbbá két amerikai énekes csatlakozott hozzájuk, név szerint Johnny Manuel és Trey Campbell.

Lássuk, hogy kik fogják elénekelni a Bonest májusban:

Zhana Bergendorff 2013-ban nyerte meg a bolgár X-faktor második évadát. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb női énekesei közé tartozik Bulgáriában, ezt alátámasztja az a tény, hogy 2014-ben és 2015-ben a Forbes Bulgária listáján előkelő helyen volt a legbefolyásosabb populáris személyek között.

Vlado Mihailov színész, több népszerű bolgár banda (Safo, Sleng) fronténekese. Számára nem lehet idegen az Eurovízió, hiszen 2017-ben Kristian Kostov háttérénekeseként szerepelt vállalt a bolgár sikerben, Kijevben. Színészként 2017-ben szerepelt két sikeres bolgár filmben, a Benzin-ben és a, Heights-ban.  

Georgi Simeonovot JJ-ként ismerhetik hazájában, énekes, dalszövegíró és producer is egyben. A 032 nevű népszerű bolgár fiúbandában kezdte énekesi pályafutását, majd 2013-tól szóló karrierbe vágott. Azóta több dala megjelent: a Po-dobre, a Che Razbrah és a Dilar Na Lubov.

A Michiganből származó Johnny Manuel már 14 évesen a NSYNC banda tagjaként turnézott. Részt vett az America’s Got Talent 2017-es szériájában, ahol egészen az elődöntőig menetelt. A show meghozta számára az áttörést, hiszen több mint 270 milliós nézettséggel büszkélkedhetett a közösségi médiában.

Trey Campbell egy Los Angeles-i dalszövegíró, többek között a Bones megalkotásában is jelentős szerepet vállalt. Többek számára ismerősök lehetnek azok a nevek, akiknek korábban szerzett dalokat: Bebe Rexha, Julie Bergan és Alexandra Stan.

A Symphonics International négy tagja szerezte a zenét és írta a dalszöveget. A szerzőgárdának  korábban is szerepe volt abban, hogy Bulgária az egyik legsikeresebb eurovíziós ország legyen a visszatérésüket követően (2016-os negyedik és 2017-es második helyezés).

A dalszöveg központi témája a szerelem és annak kiterjedtsége, amely a mélységig hatol bennünk, és nem kell keresnünk, mert érezzük a lelkünk mélyén, hogy ott van, ahol lennie kell. A dalszöveg kitér arra is, hogy a szerelem nem egy megfogható ’dolog’, a szerelem a hús-vér szervezeten, a csontjainkon túl is megtalálható, minden határt képes legyűrni.

Bulgária az első elődöntőben száll vízre, ahol eléggé jó esélyeik lesznek a továbbjutásra. A fogadóirodák a legjobb tízbe sorolják őket. Nem véletlenül vannak ilyen előkelő helyen a bukmékereknél, hiszen nagyon eltalálták ezt a dalt. Engem teljesen megfogott, és magával ragadott a Bones. Tetszik a sejtelmessége, összességében a maximális 10/10-et megérdemli. Sok sikert kívánok Bulgáriának!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top