ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Észtország

Észtország tartotta idén az egyik legjobb nemzeti döntőt. Az Eesti Laul 2018-as szériájában 20 dal közül a La forza Elina Nechayeva előadásában került ki győztesen, amely a március harmadikán tartott szuperdöntőben több, mint kétharmad arányban meggyőzte az észt közönséget.

Elina Nechayeva (születési nevén Netšajeva) Tallinnben látta meg a napvilágot 1991-ben. 2011-ben a Tallinni Francia Iskolában érettségizett, ezt követően az Észt Zene- és Színművészeti Akadémián szerzett mester diplomát klasszikus éneklésből. Elina remek hangi adottságokkal rendelkezik, szopránban, a legmagasabb hangfekvésű női hangon képes énekelni.

Az Eesti Otsib Superstaari tehetségkutató harmadik szériájában debütált a közönség előtt, ahol már az előválogatón kiesett, majd a Klassikatähed 2014-es versenyén a három finalista között találta magát. Nem volt idegen számára az Eesti Laul, hiszen 2017-ben házigazdaként vezette a műsort Marko Reikop oldalán.

Elina igazán sokat dolgozik azért, hogy egyszer valóra váljon az álma: énekelhessen a legnagyobb színpadokon a világ körül. Az ő „erőteljes hangszere” a hangja, amelyre becsesen ügyel nap mint nap. Reggelente szívesen jógázik vagy kocog, kávé helyett a testmozgást, a sétát választja, illetve az étcsokoládé a titkos energiaadója. Elina számára a legfontosabb az egészség megőrzése szempontjából, hogy mindig boldog és pozitív maradjon. Szabadidejében Disney meséket és japán animéket néz, nagy szenvedéllyel tekint Hayao Miyazakira (japán filmrendező, animátor). Klasszikus zenét gyakran és nagy élvezettel hallgat, Mozart és Csajkovszkij tartozik a kedvenc zeneszerzői közé. Elina felmenői között megtalálhatunk az észtek mellett orosz és csuvas rokonokat is. Jó nyelvérzékét kihasználva szívesen tanul meg új nyelveken, jelenleg öt nyelven beszél folyékonyan: észtül, oroszul, angolul, franciául és olaszul.

La Forzát Elina és Ksenia Kuchokova írta, a zenét pedig Mihkel Mattisen és Timo Vendt szerezte. Mattisen és Vendt nevének ismerősen csenghet, hiszen előbbi a 2013-as, utóbbi a 2014-es észt dal társszerzője volt.

A dal inspirációja Elina gyerekkori álma volt: hogy asztronauta lehessen, repülhessen a bolygók és csillagok között. La Forza dallama jól illeszkedik a hangszínéhez és a tündöklő személyiségéhez. A dal olaszul íródott és olaszul lesz elénekelve. A dalszöveg a sors erejének szerelemben betöltött szerepéről szól, a dalt a legjobban talán így lehetne lefordítani: Te tudod azt, hogy az éjszakában számomra van egy csillag, ami megmutatja az utat az örökkévalóságba. Ez az én útmutatásom a végtelenségbe, amely sosem fog elhagyni engem. A sors ereje közelebb repít engem a boldogság órájához. Vonzódásunk álom-e vagy valóság, amely felemel minket a szeretet szárnyán. Amikor lefelé megyek az ösvényről, mindig szabadnak érzem magam, bárcsak egy tündérmese lenne körülöttünk minden. A mi szerelmünk lesz az útmutató a számunkra örökkön örökké.

Észtország csalódott lehet az utóbbi két évben elért helyezésüket követően, mert nemhogy a döntőbe sem jutottak be, de jó messze voltak a továbbjutó helyek bármelyikétől. Az észtek bizakodnak a jó helyezés elérésében, és ezt az elképzelést az oddszok is alátámasztják, hiszen masszívan a top3 közé várják Elinát és dalát, a La forzát. Elina fantasztikusan énekel, Ő „A hang” a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Ha hozza azt a varázslatos előadást, amit a nemzeti döntőben, akár jövőre mehetnénk Tallinnba. Elina tőlem kap egy erős kilencest (a tízest Kanizsa Ginának tartogatom). Egy kalappal az észteknek!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top