ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Csehország

Lake Malawi fogja képviselni idén Csehországot a fesztiválon. Az indie-pop bandát 2013-ban alapította a frontember Albert Černý, az együttes nevét egy Bon Iver dal címe ihlette. A csapat a kezdetektől törekszik a Csehországon kívüli megjelenésre, a teljes repertoárjukat is angolul éneklik a Tel-avivi részvételel ez meg is fog valósulni.

Röviddel első daluk megjelenése után, már a Thirty Seconds to Mars supportja voltak Prágában (2014). A következő évben részt vettek a brightoni The Grate Escape fesztiválon illetve rögzítettek egy EP-t is, We Are Making Love Again címmel. Később a The Kooks és Mika menedzsmentje is felfigyelt rájuk, így mindkét előadó prágai koncertjét ők nyitották. Egy intenzív felvételi időszak végén, 2017-ben megjelent az első nagylemezük Surrounded by Light címmel mely jelentés kritikai sikert aratott, rajta a Paris illetve Praha (in the city) dalokkal.

Több mint 300 koncertel a hátuk mögött játszottak már Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban. Zenéjük több cseh filmben és reklámban is szerepelt.

Az együttest jelenleg, Albert Černý (ének, gitár), Jeroným Šubrt (bass és billentyűk) és Antonín Hrabal (dobok) alkotják.
Albert Černý 1989 februrár 17-én született a lengyel határ meletti kisvárosban Třinecben. Albert a csapat zeneszerzője és szüvegírója is egyben. 4 Anděl (Cseh Zenei Akadémia díja) és 2 Slavík díj tulajdonosa, illetve a az MTV CZ/SK is elismerte munkásságát.

Csehországnak eddig csak kétszer sikerült a döntőbe jutni, a tavalyi lisszaboni siker után remélik hogy a Lake Malawi még előrébb tud végezni idén, erre garanciát látnak abban hogy a dal kiválasztása hagyon hasonló volt a tavalyihoz hiszen internetes szavazás keretében került rá sor.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top