ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Finnország

Finnország 1961 óra 52 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, mindössze hat évet hagytak ki. Egyszer nyerték meg a versenyt 2006-ban Lordi „Hard Rock Hallelujah” című dalával. Azóta a legjobb helyezést 2014-ben érték el, mikor a 11. helyen végeztek. Idén Darude fogja képviselni Finnországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A 2000-es évek elején mikor a trance műfaj hódított Darude (Ville Virtanen) hozta létre a korszak egyik zenei mérföldkövét, a Sandstorm című slágert, amit a több mint 150 milliós youtube megtekintés is bizonyít. Darude az egyik legsikeresebb finn előadó, díjnyertes producer és DJ. A nemzetközileg elismert művész eddig három finn Grammy-díjat nyert, és megfordult már a világ legnagyobb fesztiváljain.

Ahogy előző évben Saara Aalto esetében, idén is belső kiválasztással határozták meg az előadót, majd három dala közül az Uuden Musiikin Kilpailu 2019 nemzeti döntő keretein belül választottak. Ebben az évben használták másodjára ezt a kiválasztási módszert, hogy csak a dalt választják ki.

A finnek idei indulójának címe Look Away. Darude zenei alapja mellett Sebastian Rejman énekhangja csendül fel. A Darude rajongóknak Rejman hangja ismerős lesz, hiszen ő énekelt a korábbi Moments és One Lifetime albumok slágereiben is. Rejman írta a dalt, aki nem csak zenész hanem színész is, az egyik legnépszerűbb finn sorozatban a Syke-ban is játszik.

https://www.youtube.com/watch?v=d4DPGAJhSac

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top