ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Hollandia

Idén Hollandiát Dincan Laurence képviseli a versenyen “Arcade” című dalával. Duncan gyerekként az iskolában nem tanult zenét, de szülővárosában volt egy színház és egy régi zeneiskola. Minden nap zongorázott, dalokat és verseket írt. Ekkor döntötte el, hogy mindenképp zenész szeretne lenni.

Nehéz gyerekkora volt, kortársai sokat bántották, de a zene biztonságot nyújtott neki. Tizenhat évesen megnyert egy tehetségkutatót, és lehetősége nyílt arra, hogy felvegye első dalát. A zene iránti szenvedélye ezután csak tovább nőtt, zenei tanulmányokba kezdett, aminek köszönhetően eljutott Londonba és Stockholmba is. Nagyon sok tehetséges fiatallal ismerkedett meg és megtanulta, hogy a nagy közönség elérhető anélkül is, hogy közben megfeledkezne a saját történetéről.

Leginkább a saját és mások életéből vett történetek inspirálják az írásra. Olyan dalokat szeretne írni, amelyek jelentéssel bírnak mások számára is. Eddigi karrierje során leginkább csak a háttérben dolgozott, másoknak írt dalokat, de most már szeretne előadóként elérni az emberekhez.

Az “Arcade” egy véget ért szerelemről szól, ami csendet, magányt és sérüléseket hagyott maga után. Minden érzést felemésztett a szerelem. Amikor még élt sem volt már jövője, mégis, mint a játékgépek, függőséget okozott.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Eztx7Wr8PtE

(eurovision.tv)

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: