ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Németország

Németország az Eurovíziós Dalfesztivál egyik alapító országa, eddig két alkalommal nyertek 1982-ben és 2010-ben. 1956 óta minden évben részt vett a versenyen, kivéve 1996-ban. Abban az évben 30 ország jelezte részvételi szándékát, de az EBU-nak választani kellett, hogy mely 22 ország legyen az, aki részt vehet a versenyen a házigazda mellett. Egy olyan kiválasztási folyamatot használtak, ahol a zsűri csak hallás alapján dönthetett ki jut tovább, a színpadképet nem láthatta. Így Németország nem jutott át az előválasztáson, ami elég rosszul vette ki magát, hiszen az ország a verseny egyik vezető pénzügyi támogatója volt.

Ekkor használták először és utoljára ezt a vakteszt jellegű kiválasztást és vélhetően ez az eset is közrejátszhatott abban, hogy később megalakuljon a Big Four (Nagy Négyes, majd később Ötös). Ennek segítségével az EBU biztosíthatja a legnagyobb pénzügyi támogatóinak „érinthetetlen” státuszát, miszerint ezek az országok által indított dalok automatikusan részt vesznek a versenyen (illetve az elődöntők bevezetése után már a döntőben). A Big Four tagjai Németország mellett még az Egyesült Királyság, Franciaország és Spanyolország. Olaszország 2011-ben visszatért a versenybe, így a Big Five (Nagy Ötös, ötösfogat) részévé vált.

A Big Five tagjai közül Németország volt idén az utolsó, aki bejelentette, hogy ki képviseli őket a 2019-es Eurovízión. A nemzeti döntőjük (Unser Lied für Israel) során 7 előadó mérkőzött meg.

A közönség és zsűri szavazatai alapján Carlotta Truman és Laurita Spinelli duója a S!sters (Nővérek) lett a befutó. A duó neve megtévesztő lehet, de a lányok nem testvérek, csak abból a célból álltak össze, hogy Németországot képviseljék az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Charlotta 8 évesen kezdett énekelni, 12 évesen megnyerte a német Rock & Pop díjat öt kategóriában (többek között a legjobb szóló énekes díjat is). 2014-ben Revolverheld mellett lépett fel 25 000 fős közönség előtt a Papenburg fesztiválon és ugyanebben az évben a The Voice Kids döntőse volt.

Laurita Spinelli 2002-ben, tízéves korában nyerte meg a ZDF’s Kiddy Contest versenyt. Az iskola befejezése után Laurita saját dalokat kezdett írni, és már az első szólóalbumát készíti. Jelenleg a 2010-ben Eurovízió nyertes Lena háttérénekese.

A S!sters a Sister című dallal fog versenybe szállni Tel Avivban. A dalszöveget a svájci Marine Kaltenbacher és Tom Oehler, valamint Thomas Stengaard Dániából és a kanadai brit dalszerző Laurell Barker írta.

A dal eredetileg 2018-ban a svájci dalszerző táborban íródott, csak nem került kiválasztásra, mert nem találtak hozzá illő énekeseket, így megengedték, hogy Németország felhasználja a dalt. A Sister idén a második olyan dal, ami egy másik ország számára íródott. A „Bigger Than Us” (Nagyobb, mint mi), amelyet Michael Rice az Egyesült Királyság színeiben fog előadni, eredetileg a svéd Melodifestivalen-re készült. Érdekesség, hogy Laurell Barker mindkét dal szövegalkotásában részt vett.

https://www.youtube.com/watch?v=RuqS6-KJFgA

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top