ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Németország

Németország az Eurovíziós Dalfesztivál egyik alapító országa, eddig két alkalommal nyertek 1982-ben és 2010-ben. 1956 óta minden évben részt vett a versenyen, kivéve 1996-ban. Abban az évben 30 ország jelezte részvételi szándékát, de az EBU-nak választani kellett, hogy mely 22 ország legyen az, aki részt vehet a versenyen a házigazda mellett. Egy olyan kiválasztási folyamatot használtak, ahol a zsűri csak hallás alapján dönthetett ki jut tovább, a színpadképet nem láthatta. Így Németország nem jutott át az előválasztáson, ami elég rosszul vette ki magát, hiszen az ország a verseny egyik vezető pénzügyi támogatója volt.

Ekkor használták először és utoljára ezt a vakteszt jellegű kiválasztást és vélhetően ez az eset is közrejátszhatott abban, hogy később megalakuljon a Big Four (Nagy Négyes, majd később Ötös). Ennek segítségével az EBU biztosíthatja a legnagyobb pénzügyi támogatóinak „érinthetetlen” státuszát, miszerint ezek az országok által indított dalok automatikusan részt vesznek a versenyen (illetve az elődöntők bevezetése után már a döntőben). A Big Four tagjai Németország mellett még az Egyesült Királyság, Franciaország és Spanyolország. Olaszország 2011-ben visszatért a versenybe, így a Big Five (Nagy Ötös, ötösfogat) részévé vált.

A Big Five tagjai közül Németország volt idén az utolsó, aki bejelentette, hogy ki képviseli őket a 2019-es Eurovízión. A nemzeti döntőjük (Unser Lied für Israel) során 7 előadó mérkőzött meg.

A közönség és zsűri szavazatai alapján Carlotta Truman és Laurita Spinelli duója a S!sters (Nővérek) lett a befutó. A duó neve megtévesztő lehet, de a lányok nem testvérek, csak abból a célból álltak össze, hogy Németországot képviseljék az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Charlotta 8 évesen kezdett énekelni, 12 évesen megnyerte a német Rock & Pop díjat öt kategóriában (többek között a legjobb szóló énekes díjat is). 2014-ben Revolverheld mellett lépett fel 25 000 fős közönség előtt a Papenburg fesztiválon és ugyanebben az évben a The Voice Kids döntőse volt.

Laurita Spinelli 2002-ben, tízéves korában nyerte meg a ZDF’s Kiddy Contest versenyt. Az iskola befejezése után Laurita saját dalokat kezdett írni, és már az első szólóalbumát készíti. Jelenleg a 2010-ben Eurovízió nyertes Lena háttérénekese.

A S!sters a Sister című dallal fog versenybe szállni Tel Avivban. A dalszöveget a svájci Marine Kaltenbacher és Tom Oehler, valamint Thomas Stengaard Dániából és a kanadai brit dalszerző Laurell Barker írta.

A dal eredetileg 2018-ban a svájci dalszerző táborban íródott, csak nem került kiválasztásra, mert nem találtak hozzá illő énekeseket, így megengedték, hogy Németország felhasználja a dalt. A Sister idén a második olyan dal, ami egy másik ország számára íródott. A „Bigger Than Us” (Nagyobb, mint mi), amelyet Michael Rice az Egyesült Királyság színeiben fog előadni, eredetileg a svéd Melodifestivalen-re készült. Érdekesség, hogy Laurell Barker mindkét dal szövegalkotásában részt vett.

https://www.youtube.com/watch?v=RuqS6-KJFgA

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top