ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Oroszország

A belső kiválasztás után február 7-én jelentették be hivatalosan, hogy Sergey Lazarev fogja képviseli Oroszországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, Izraelben. Ez lesz az előadó második eurovíziós szereplése, hiszen 2016-ban Stockholmban a You Are the Only One című dalával a harmadik helyen végzett. Ezzel Dima Bilan után Lazarev a második orosz induló, aki egynél többször képviselte az országot a dalfesztiválon.

Érdekes tény, hogy idén öt énekes tér vissza másodjára a versenyre: Oroszország-Sergey Lazarev , Magyarország-Pápai Joci , Észak-Macedónia-Tamara Todevska , Szerbia-Nevena Božović , és San Marino-Serhat.

Sergey Lazarev az egyik leghíresebb orosz énekes, színész és előadó. Már fiatal korában a művészi pályát választotta, 8 évesen egy klasszikus kórusban énekelt, nemsokra rá csatlakozott a népszerű Neposody gyerek énekcsapathoz. Tizenkét éves kora óta számos zenei versenyen vett részt és nyerte meg azokat, többek között az olasz Bravo Bravissimo nemzetközi versenyt és a rangos Morning Star TV zenei versenyt. 2002-ben Neposody csapatból az egyik énekes barátja, Vlad Topalov közreműködésével megalakították a Smash!!-t. Duójuk 2004-ben feloszlott, így Sergey elkezdte szólókarrierjét, 2005-ben adta ki első lemezét (Don’t Be Fake). A következő évben Sergey megnyerte az év előadója díjat (MTV Russian Music Awards) és az Arany Gramofon díjat.

Zenei karrierjével párhuzamosan Sergey 1999-ben kezdte színészi tanulmányait a neves Moszkvai Művésze Iskolában. 2002-ben a Rómeó és Júliában játszotta első szerepét a moszkvai Puskin Színházban, ahol azóta több darab főszerepét is eljátszotta. Számos színházi díjat is a magáénak tudhat. Emellett szinkronszínészként is dolgozik, hangját adta sok animációs film karakterének, például a harmadik Shrek filmben Artúr hercegnek, vagy a High School Musical-ben Troy Boltonnak. Karrierjét tekintve talán 2015 volt a legsikeresebb éve, több mint 75 várost érintő turnét tartott, emellett megannyi rangos zenei díjat is nyert.

A reflektorfénytől távol, Sergey 2012-ben fogadta örökbe gyönyörű kutyáját, Daisy-t egy állatmenhelyről. Daisy arra ösztönözte őt, hogy hozzon létre egy vállalkozást, ami egészséges csemegéket (tortákat, sütiket) forgalmaz kutyák és macskák számára, az üzlet neve Poodle-Strudel.

Az énekes aktívan részt vett számos jótékonysági rendezvényen és jóléti projektben, együttműködve a Line of Life alapítványával, amely magas szintű orvosi ellátást nyújt veszélyes betegségekkel küzdő gyermekeknek. A moszkvai jótékonysági koncertjein összegyűjtött pénzeket gyerekek életmenő szívműtétjeire ajánlotta fel.

A ballada, amivel Sergey Lazarev idén Oroszországot képviseli a Scream. A dalt ugyanúgy Philipp Kirkorov és Dimitris Kontopoulos szerezte, mint a három évvel ezelőtti versenydalát. A szöveget Sharon Vaughn írta, a színpadképért pedig Fokas Evagelinos lesz a felelős.

A dalszöveg témája az ismeretlentől való félelem, és a tévhitek, amik az embereket szorongással töltik el, aminek következtében szükség van a sikításra. A videoklip rendezője Konstantin Cherepkov elmondása szerint a történetet a gyermekkorban elszenvedett félelmek inspirálták, és mikor az emberek felnőnek ezek „sikolyokká” válnak. A videóban látható fiatal fiú Sergey-t szimbolizálja míg a sziget pedig az út végpontját, amit mindannyiunknak meg kell tennünk a félelmeink leküzdése érdekében. „Az erős dallam, az erőteljes dalszövegek és Sergey elképesztő teljesítménye arra ösztönzött, hogy megalkossam ezt az egyedi, sötét hangulatú videoklipet egy mindenki számára erős üzenettel.”- nyilatkozta Konstantin Cherepkov

A dalt május 16-án, a második elődöntőben adja elő, fellépési sorrendben tizenharmadikként, a litván Jurij Veklenko Run with the Lions című dala után, és az albán Jonida Maliqi Ktheju tokës című dala előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=gEpUgRtXBss

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: