ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Oroszország

A belső kiválasztás után február 7-én jelentették be hivatalosan, hogy Sergey Lazarev fogja képviseli Oroszországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, Izraelben. Ez lesz az előadó második eurovíziós szereplése, hiszen 2016-ban Stockholmban a You Are the Only One című dalával a harmadik helyen végzett. Ezzel Dima Bilan után Lazarev a második orosz induló, aki egynél többször képviselte az országot a dalfesztiválon.

Érdekes tény, hogy idén öt énekes tér vissza másodjára a versenyre: Oroszország-Sergey Lazarev , Magyarország-Pápai Joci , Észak-Macedónia-Tamara Todevska , Szerbia-Nevena Božović , és San Marino-Serhat.

Sergey Lazarev az egyik leghíresebb orosz énekes, színész és előadó. Már fiatal korában a művészi pályát választotta, 8 évesen egy klasszikus kórusban énekelt, nemsokra rá csatlakozott a népszerű Neposody gyerek énekcsapathoz. Tizenkét éves kora óta számos zenei versenyen vett részt és nyerte meg azokat, többek között az olasz Bravo Bravissimo nemzetközi versenyt és a rangos Morning Star TV zenei versenyt. 2002-ben Neposody csapatból az egyik énekes barátja, Vlad Topalov közreműködésével megalakították a Smash!!-t. Duójuk 2004-ben feloszlott, így Sergey elkezdte szólókarrierjét, 2005-ben adta ki első lemezét (Don’t Be Fake). A következő évben Sergey megnyerte az év előadója díjat (MTV Russian Music Awards) és az Arany Gramofon díjat.

Zenei karrierjével párhuzamosan Sergey 1999-ben kezdte színészi tanulmányait a neves Moszkvai Művésze Iskolában. 2002-ben a Rómeó és Júliában játszotta első szerepét a moszkvai Puskin Színházban, ahol azóta több darab főszerepét is eljátszotta. Számos színházi díjat is a magáénak tudhat. Emellett szinkronszínészként is dolgozik, hangját adta sok animációs film karakterének, például a harmadik Shrek filmben Artúr hercegnek, vagy a High School Musical-ben Troy Boltonnak. Karrierjét tekintve talán 2015 volt a legsikeresebb éve, több mint 75 várost érintő turnét tartott, emellett megannyi rangos zenei díjat is nyert.

A reflektorfénytől távol, Sergey 2012-ben fogadta örökbe gyönyörű kutyáját, Daisy-t egy állatmenhelyről. Daisy arra ösztönözte őt, hogy hozzon létre egy vállalkozást, ami egészséges csemegéket (tortákat, sütiket) forgalmaz kutyák és macskák számára, az üzlet neve Poodle-Strudel.

Az énekes aktívan részt vett számos jótékonysági rendezvényen és jóléti projektben, együttműködve a Line of Life alapítványával, amely magas szintű orvosi ellátást nyújt veszélyes betegségekkel küzdő gyermekeknek. A moszkvai jótékonysági koncertjein összegyűjtött pénzeket gyerekek életmenő szívműtétjeire ajánlotta fel.

A ballada, amivel Sergey Lazarev idén Oroszországot képviseli a Scream. A dalt ugyanúgy Philipp Kirkorov és Dimitris Kontopoulos szerezte, mint a három évvel ezelőtti versenydalát. A szöveget Sharon Vaughn írta, a színpadképért pedig Fokas Evagelinos lesz a felelős.

A dalszöveg témája az ismeretlentől való félelem, és a tévhitek, amik az embereket szorongással töltik el, aminek következtében szükség van a sikításra. A videoklip rendezője Konstantin Cherepkov elmondása szerint a történetet a gyermekkorban elszenvedett félelmek inspirálták, és mikor az emberek felnőnek ezek „sikolyokká” válnak. A videóban látható fiatal fiú Sergey-t szimbolizálja míg a sziget pedig az út végpontját, amit mindannyiunknak meg kell tennünk a félelmeink leküzdése érdekében. „Az erős dallam, az erőteljes dalszövegek és Sergey elképesztő teljesítménye arra ösztönzött, hogy megalkossam ezt az egyedi, sötét hangulatú videoklipet egy mindenki számára erős üzenettel.”- nyilatkozta Konstantin Cherepkov

A dalt május 16-án, a második elődöntőben adja elő, fellépési sorrendben tizenharmadikként, a litván Jurij Veklenko Run with the Lions című dala után, és az albán Jonida Maliqi Ktheju tokës című dala előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=gEpUgRtXBss

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top