ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Ausztrália

Különleges, történelmi időket élünk. Pár hete még élesen támadták sokan az ESC Hungary szerkesztőségét amiatt, mert „teljesen szakmaiatlanul” pánikot keltünk az Eurovízió lehetséges eltörlése miatt, pedig nem mi találtuk ki ennek a lehetőségét. Ránk járt a rúd korábban is: amikor az MTVA elkezdte félreérthető módon kommunikálni azt, hogy idén nem az Eurovízióra keres versenyzőt A Dal 2020, akkor is betámadtak sokan, hogy ez még nem végleges infó Magyarország visszalépéséről, nincs hivatalos megerősítés, álhírt terjesztünk, és így tovább. Bennünk nincs harag a vádaskodók miatt, mindenesetre nagy öröm, hogy a törzsközönségünk mellettünk maradt a hisztérikus vádak ellenére is és bízik bennünk: a felhívásunk a közadakozásra sikeres volt! Egy évre teljesen biztosított az eschungary.hu működése. Ilyen támogatás mellett nem hagyhatjuk egyedül olvasóinkat, ezért a korábbi évekhez hasonlóan elindul a Napi Eurovízió sorozatunk, szavazással együtt. Folyik a szavazásunk a 2020-as Eurovízió dalairól, elindult az INFE Poll 2020 leveles szavazás, illetve az EBU és a BBC is dolgozik azon, hogy az Eurovízió hetében valamilyen szórakoztató műsort kreáljon az idei év versenyzőivel. Az Instagram oldalunkon is sokkal aktívabbak vagyunk az elmúlt hetekben, mindenféle tippelgetésre és szavazásra hívunk mindenkit. 41 nappal vagyunk az eredeti Eurovíziós hét kezdete előtt, csapjunk bele hát! Előre engedjük Ausztráliát a sorozatban, utána – ha nem jön közbe semmi – ABC sorrendben fogunk haladni.

Ausztrália 2015-ben szerepelhetett először az Eurovízió színpadán, együtt ünnepelhettük velük a Dalfesztivál 60. születésnapját. Eredetileg egyszeri alkalomra hívták meg a szervezők a kontinenst az Eurovízióra, de 2016-ban újra szerepelni akartak. 2019 elején az Eurovíziót szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) leszerződött a szövetség társult tagjával, az ausztrál SBS műsorszolgáltatóval és az SBS produkciós partnerével, a Blink TV-vel, így 2023-ig biztosított Ausztrália részvétele, ha nem akadályozza ezt más világjárvány, vagy egyéb rendkívüli körülmény.

Ausztrália a 6. legnagyobb ország a világon, az első ország az Óceániai régióból, illetve Marokkó után a második ország, aki az Eurázsiai régión kívülről érkezik a dalfesztiválra. 2018-ig belső kiválasztással döntöttek a versenyzőjükről. 2016-ban Dami Im a második helyet tudta megszerezni, a zsűri szavazását pedig megnyerte. A Sound of Silence című dala kapta abban az évben a legjobb dalszerzésért járó Marcel Bezençon díjat is. Jessica Mauboy versenyen kívül vitt egy kis Ausztráliát az Eurovízióba 2014-ben, 2018-ban pedig versenyzőként is szerepelt, a We Got Love című dal rendre feltűnt A Dal című MTVA műsor végén. 2019-ben nyilvános nemzeti döntőt rendeztek, amit Kate Miller-Heidke nyert, az Eurovízión 9. helyezést ért el az imbolygós produkciója.

Az ausztrál új generáció hangja, Montaigne volt az idei benevezett a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra. Dalai rendre a slágerlistákon kötnek ki, megnyerte az ARIA díjátadón a legjobb köztudatba berobbanó művész kategóriát, 2016-ban pedig a legjobb női előadó díjra jelölték. Egy kritikus azt mondta róla, hogy „Montaigne olyan zenéket készít, amiben izgalmas módon mutatkozik meg egyszerre a barokkos pompa és a viharos színpadi energia.” A Don’t Break Me című dalát kedvenc filozófusa ihlette. Montaigne olyan ritmust diktál a feltörekvő új generációnak, ami hatalmas energiákat mozgósít a színpadon, és egyben elveszel az izgalmas dallamvezetésében is.

Már nem érzem azt a rezgést mint régen, amikor feldobta a telefonom a neved. Mintha nem is éreznélek. Inkább félek tőled. Emiatt a könnyeim a földre potyognak. Olyan, mintha magától értetődő lenne hogy veled vagyok. Mindent megadtam neked, de nehéz megérteni, miért törtem magam ennyire. Azt gondoltad hogy nagyon rugalmas vagyok, közben pedig törékeny. Ne törj össze.

Kétség kívül üdvözlendő, amikor valaki nem utcai ruhában lép az Eurovízió színpadán. A dal a produkcióval együtt eléggé hatásos, bár nem lesz a kedvencem. A dalszöveg érdekes problémát feszeget, de úgy tűnik, hogy jó példaként nem szolgál senkinek sem, hiszen ha valakinek gondja van a másikkal egy elfáradt kapcsolatban, akkor együtt kell megoldást keresni, és nemcsak a másikat hibáztatni.

(eurovision.tv)

https://youtu.be/gr-wWxu4974

Hány pontot adnál Ausztráliának?

survey service

About Author

Napi Eurovízió 2020: Ausztrália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top