ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Ausztria

Ausztria a második Eurovízión, vagyis 1957-ben vett részt először. 9 évet vártak az első győzelemre, Udo Jürgens révén. Majdnem 50 évet kellett várni ahhoz, hogy ismét megtörténjen a csoda: 2014-ben a híres szakállas nőimitátor, ha úgy tetszik „dráma királynő”, Conchita Wurst győzedelmeskedett. Az ORF osztrák közmédia többféle dalválasztási metódussal próbálkozott az évek során. 2014-ben például az ORF döntött úgy, hogy Conchita Wurst képviseli az országot a Rise Like a Phoenix című dallal. 2015-ben pedig Ausztria volt az első ország, aki egy hazai rendezésű Eurovízión nulla pontot könyvelhetett el a döntő estéjén. Idén még nem tudni, hogy választottjuk kapni fog-e bármilyen pontot Eurovíziós tévéműsorban, ez majd kiderül az elkövetkező hónapokban.

Vincent Bueno 1985. december 10-én született Bécsben. Itt nőtt fel, itt járt iskolába is. 6 éves korában kezdett el zenélni, apja zenészként segített közreműködni a produkcióiban. 2003-ban úgy döntött, hogy a szenvedélyét hivatássá transzformálja, ezért a Bécsi Konzervatórium szórakoztató zenés színház – musical tagozatán kezdte képezni magát, melyet 2007-ben fejezte be. Országos népszerűségre tett szert az ORF Musical! The Show című műsorában, melyet meg is nyert. 2009-ben a Dancing Stars című showban szerepelt. Saját stúdiót alapított SUITCASE MEDIA néven, itt producerként készíti saját zenéjét, többek között az Alive címűt is, amit a 2020-as Eurovízióra szánt.

Faragott csontok sikoltoznak a trónok körül. Az egó fala mögött bennünk legbelül egy hős van elrejtve. Olyanná teszel, hogy érzem, újra élek. Csak te vagy képes erre. Olyan vagyok mint egy kis matchbox. Csak egy kis pezsgésre vágyom. Hogy felragyogjon a világ, tűzcsóvákat készítek elő.

Ez a dal tipikusan olyan, hogy semmi értelme a dalszövegnek, csak egy hangulatot akar átadni. Egy olyan hangulatot, amiben pár ismerősen csengő angol szó meg tudja fogni a közönséget. A musical múlt meglátszik Vincent mozgásában, énekstílusában, illetve a dalszövegben is: valami zseniálisat szeretett volna létrehozni, de egy üres lufinak tűnik, melyet három másik dalszerző társa akar nagyobbra fújni, értelemmel.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=cOuiTJlBC50

Hány pontot adnál Ausztriának?

bike tracks

About Author

Napi Eurovízió 2020: Ausztria
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top