ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Belgium

Belgium az Eurovíziós Dalfesztivál alapító országainak egyike, így a kezdetektől, 1956-tól a verseny résztvevője. Az ország eddig csak három alkalommal hagyta ki a fesztivált: 1994-ben, 1997-ben és 2001-ben. Belgium eddigi egyetlen győzelmét a verseny időpontjában mindössze a 13. életévét betöltött Sandra Kim aratta 1986-ban. Az ország 2003-ban a második lett egy képzeletbeli nyelvű dallal, amely taktikát követve 2008-ban újabb dalt írtak egy képzeletbeli nyelven, de akkor ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

A belga Hooverphonic fennállásának 25 éve alatt elmosta a határokat a szimfonikus hangok és a pop dallamok között. Alex Callier, az együttes frontembere mindig arra törekedett, hogy olyan minőségi dalokat írjon, amelyeket a legjobb előadók is énekelnek.

2018 óta Luka Cruysberghs énekesnő hangjával teljesedtek ki Callier kompozíciói – aki ugyanebben az évben a Flandria hangja című verseny győztese lett és Alex volt a mentora. A zenekar harmadik tagja, Raymond Geerts gitáros fennállásuk óta a formáció állandó tagja volt.

A zenekar munkái világszerte televíziós sorozatokban, reklámokban és filmekben csendülnek fel, emellett egyes dalaik, mint a Mad About You, a Vinegar & Salt, az Eden, a 2Wicky, a Badaboum és a Romantic Belgium zenei örökségének sarokkövévé váltak.

Az idei évben a Hooverphonic ünnepli nagyszerű albumuk a “The Magnificent Tree” 20. évfordulóját. A 2020-as Eurovízióra írt daluk, a Release Me szintén Alex Callier tollából született. Ez egy univerzális dal a búcsúzásról, az elégiák elfogadásáról és a véglegesség megértéséről. Az eredmény egy elsöprő, fenséges ballada, amilyeneket csak a Hooverphonic látszik képes újra és újra életre hívni. A dalban csillagokat keresnek, és biztosak lehetünk benne, hogy meg is találják őket. Erre a 2021-es versenyen lehetőségük lesz, amikor is képviselni fogják Belgiumot.

Személy szerint nagyon szeretem a zenekar dalait és nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy idén ők képviselik hazájukat Rotterdamban. A Mad About You című daluk jó ideje az egyik nagy kedvencem. Amikor először hallgattam végig az idei mezőny dalait, ennél a dalnál kaptam fel először a fejem. Boldoggá tesz a tudat, hogy jövőre láthatom őket az Eurovízió színpadán.

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Belgiumnak?

survey services

Napi Eurovízió 2020: Belgium
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top