ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Belgium

Belgium az Eurovíziós Dalfesztivál alapító országainak egyike, így a kezdetektől, 1956-tól a verseny résztvevője. Az ország eddig csak három alkalommal hagyta ki a fesztivált: 1994-ben, 1997-ben és 2001-ben. Belgium eddigi egyetlen győzelmét a verseny időpontjában mindössze a 13. életévét betöltött Sandra Kim aratta 1986-ban. Az ország 2003-ban a második lett egy képzeletbeli nyelvű dallal, amely taktikát követve 2008-ban újabb dalt írtak egy képzeletbeli nyelven, de akkor ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

A belga Hooverphonic fennállásának 25 éve alatt elmosta a határokat a szimfonikus hangok és a pop dallamok között. Alex Callier, az együttes frontembere mindig arra törekedett, hogy olyan minőségi dalokat írjon, amelyeket a legjobb előadók is énekelnek.

2018 óta Luka Cruysberghs énekesnő hangjával teljesedtek ki Callier kompozíciói – aki ugyanebben az évben a Flandria hangja című verseny győztese lett és Alex volt a mentora. A zenekar harmadik tagja, Raymond Geerts gitáros fennállásuk óta a formáció állandó tagja volt.

A zenekar munkái világszerte televíziós sorozatokban, reklámokban és filmekben csendülnek fel, emellett egyes dalaik, mint a Mad About You, a Vinegar & Salt, az Eden, a 2Wicky, a Badaboum és a Romantic Belgium zenei örökségének sarokkövévé váltak.

Az idei évben a Hooverphonic ünnepli nagyszerű albumuk a “The Magnificent Tree” 20. évfordulóját. A 2020-as Eurovízióra írt daluk, a Release Me szintén Alex Callier tollából született. Ez egy univerzális dal a búcsúzásról, az elégiák elfogadásáról és a véglegesség megértéséről. Az eredmény egy elsöprő, fenséges ballada, amilyeneket csak a Hooverphonic látszik képes újra és újra életre hívni. A dalban csillagokat keresnek, és biztosak lehetünk benne, hogy meg is találják őket. Erre a 2021-es versenyen lehetőségük lesz, amikor is képviselni fogják Belgiumot.

Személy szerint nagyon szeretem a zenekar dalait és nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy idén ők képviselik hazájukat Rotterdamban. A Mad About You című daluk jó ideje az egyik nagy kedvencem. Amikor először hallgattam végig az idei mezőny dalait, ennél a dalnál kaptam fel először a fejem. Boldoggá tesz a tudat, hogy jövőre láthatom őket az Eurovízió színpadán.

https://www.youtube.com/watch?v=lAqjksxc4iA

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Belgiumnak?

survey services

About Author

Napi Eurovízió 2020: Belgium
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top