ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Bulgária

Bulgária 2005-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2019-ben az ország visszalépett a versenyben való részvételtől, de 2020-ban ismét vissza kívántak térni.

2016-ban Poli Genova az ország addigi legjobb helyezését érte el a felnőtt versenyen, a nagydöntő negyedik helyén végzett. 2017-ben Kristian Kostov azonban megdöntötte Poli rekordját és a második helyen végzett a nagydöntőben a Beautiful Mess című dalával.

2019. november 25-én a BNT bolgár televíziócsatorna bejelentette, hogy Victoriát belső kiválasztással jelölték ki Bulgária képviseletére Rotterdamban. A „Tears Getting Sober” dalát 2020. március 7-én mutatták be a hivatalos zenei videó megjelenésével az Eurovíziós Dalverseny hivatalos YouTube-csatornáján keresztül.

Victoria karrierje a bolgár X-faktor negyedik szériájával indult, jellegzetes hangjával és stílusával hazája egyik legígéretesebb új művészének tekintik. Az általa és a Symhonix International által komponált, a Ligna Studios által kiadott idei versenydala, a „Tears Getting Sober” témája a félelmeinek és fájdalmainak leküzdése és az továbblépés.

A fiatal énekes-dalszerző és csapata első lemezén dolgozik, amelyet várhatóan 2020 őszén bocsátanak ki. Victoria szereti az állatokat, van 4 menhelyről örökbefogadott kutyája, 2 nyula és papagája is. 2020-ban ő lesz a Föld Órájának egyik hivatalos európai nagykövete. Az idei verseny törlését követően hivatalosan megerősítették, hogy 2021-ben ismét lehetőséget fog kapni az ország képviseletére.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=V_hgYnwZR8I

Hány pontot adnál Bulgáriának?

polls

About Author

Napi Eurovízió 2020: Bulgária
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top