ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Bulgária

Bulgária 2005-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2019-ben az ország visszalépett a versenyben való részvételtől, de 2020-ban ismét vissza kívántak térni.

2016-ban Poli Genova az ország addigi legjobb helyezését érte el a felnőtt versenyen, a nagydöntő negyedik helyén végzett. 2017-ben Kristian Kostov azonban megdöntötte Poli rekordját és a második helyen végzett a nagydöntőben a Beautiful Mess című dalával.

2019. november 25-én a BNT bolgár televíziócsatorna bejelentette, hogy Victoriát belső kiválasztással jelölték ki Bulgária képviseletére Rotterdamban. A „Tears Getting Sober” dalát 2020. március 7-én mutatták be a hivatalos zenei videó megjelenésével az Eurovíziós Dalverseny hivatalos YouTube-csatornáján keresztül.

Victoria karrierje a bolgár X-faktor negyedik szériájával indult, jellegzetes hangjával és stílusával hazája egyik legígéretesebb új művészének tekintik. Az általa és a Symhonix International által komponált, a Ligna Studios által kiadott idei versenydala, a „Tears Getting Sober” témája a félelmeinek és fájdalmainak leküzdése és az továbblépés.

A fiatal énekes-dalszerző és csapata első lemezén dolgozik, amelyet várhatóan 2020 őszén bocsátanak ki. Victoria szereti az állatokat, van 4 menhelyről örökbefogadott kutyája, 2 nyula és papagája is. 2020-ban ő lesz a Föld Órájának egyik hivatalos európai nagykövete. Az idei verseny törlését követően hivatalosan megerősítették, hogy 2021-ben ismét lehetőséget fog kapni az ország képviseletére.

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Bulgáriának?

polls

Napi Eurovízió 2020: Bulgária
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top