ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Ciprus

Ciprus 1981-ben versenyzett először az Eurovíziós Dalfesztiválon. A sziget a görög mitológia szerint Afrodité, a szerelem istennőjének születési helye. 2019-cel bezárólag jelenleg Ciprus tartja az Eurovízió nyeretlenségi rekordját. A 37 próbálkozás közül 2018-ban kerültek a legközelebb a trófeához, amikor Eleni Foureira felperzselte a színpadot a második helyet elérő produkciójával. Előtte háromszor is sikerült felkapaszkodniuk az ötödik helyig: 1982, 1997 és 2004 volt jeles évad. 2008-ban a ciprusi Lemesos adott otthont a Junior Eurovíziós Dalfesztiválnak.

Alessandro H. Ruetten, művésznevén Sandro 1996.08.02-án született Németországban, jelenleg is itt él. Német, görög és amerikai gyökerekkel rendelkezik, mindhárom ország nyelvén folyékonyan beszél. 4 éves korában kezdett el énekelni és dobolni. A zene iránt elkötelezett családja hatására gitározásba kezdett 8 éves korában. 19 éves korában zongorázni is megtanult. Természetes kisugárzásával és színes hangjával hamar magával tudja ragadni a közönséget. Kedvenc műfajai a rock, r&b, soul, hip hop/trap, alternatív, funk és a blues.

15 évesen alapította első zenekarát, ekkor kezdte el írni a dalait is, és elkezdett producerként is működni. Főleg a pop és a rock műfaj dominált ebben az időszakban. 2018-ban Sandro unokatestvére benevezte a The Voice of Germany tehetségkutatóba. Az itt szerzett tapasztalatait kamatoztatta a 2019-es orosz New Wave Fesztiválon, az USA-t képviselve. Tavaly decemberben a CyBC közmédia őt jelölte ki Ciprus képviseletére a 2020-as Eurovízión.

A zenének hitelesnek, őszintének kell lennie, és el kell érnie az emberek szívét – vallja. Ez az érzés köszön vissza a Running című dalában is. A dalszöveg egy sötét történetet mesél el, ami bemutatja, hogy milyen viszontagságokkal és más nehézségekkel kell megküzdenünk az életünk során. Mivel neki is voltak depressziós időszakai, tudja, hogy erőt kell venni magunkon és mindenkiknek át kell szaladnia a nehézségek sötét alagútján.

Nincs kedvem beszélgetni, hadd üljek itt egyedül. Csörög a telefon, felveszem. Belefáradtam elfutni a démonok elől. Nem láthatom többé. De én csak futok, futok, futok, nem akarok többé elesni. Az előző éjszakán belemerültem az emlékeimbe. Kopognak az ajtón, hagyjatok csak egyedül. Keresni, veszíteni. Elhagy az energiám. Valaki vigyen haza. Meztelenül állok, kamu mosoly az arcomon, nem akarok többé szomorú lenni.

Gyakorlatilag ez az egész dalszöveg nyers fordításban. Persze sok rész ismétlődik, a refrén repetitív, az embert elkapja a „hallottam már valahol” érzés. A dal maga nem tűnik újszerűnek, a refrén ezerszer hallott frázissal operál (a dal végére 1100 lesz ez a szám). Ahhoz képest hogy milyen filozofikus, és milyen elvárásokat támaszt magával szemben az idei szezon egyik ügyeletes szépfiúja, számomra csalódást okoz. A középmezőnyben simán lett volna helye, ha hasonlóan ötletesen viszi színpadra a dalt, mint amilyen a videoklip is.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=Jl_qEw_4OK0

Hány pontot adnál Ciprusnak?

survey services

About Author

Napi Eurovízió 2020: Ciprus
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top