ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Csehország

A Cseh Köztársaság 1993-ban az úgynevezett “bársonyos forradalom” után vált függetlenné, amelynek során különvált Szlovákiától. Az ország 2007-ben csatlakozott az Eurovíziós Dalfesztiválhoz. A Cseh Televízió névre hallgató közszolgálati műsorszolgáltató révén lépett be az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevőinek körébe. 2007-ben máris egy nemzeti döntő keretében választották ki képviselőjüket, azonban ezt követően rendszerint belső kiválasztással jelölték ki versenyzőiket. A Cseh Televízió legközelebb a 2018. évi Eurovíziós Dalfesztiválra indított nemzeti válogatót. Csehország még egyszer sem nyert Eurovíziós Dalfesztivált, azonban 2017-ben Prágában rendezték a Fiatal Táncosok Eurovízióját.

Idei versenyzőjük, az énekes, dalszövegíró, sportoló és színész Benny Cristo, Ben Cristovao néven, a Plzeň nevű cseh városban született. Ben anyja Csehországból származik, apja pedig a Dél-afrikai Angolából.

Ben a cseh színház egyik legjelentősebb művésze, cseh és angol nyelven is énekel. Zenei karrierje 2009-ben kezdődött, amikor egy cseh Idol televíziós tehetségkutatón (magyarul: Megasztár – a szerk.) tűnt fel. Előtte hivatásos sportoló volt, teniszezett és snowboardozott. A tehetségkutatón való részvétele során szerzett tapasztalatok motiválták arra, hogy jobban összpontosítson zenei karrierjére.

2010-ben kiadta a Definitely Different című debütáló albumát, és 2 évvel később a Benny Cristo című albumot. 2014-ben kiadta a Made In Czechoslovakia című lemezét, amelyet 4500 látogatóval a prágai Forum Karlin csarnokban tartott koncertjével ünnepelt meg. 2017-ben kiadta a Poslední című lemezt, amelyet Prágában egy szabadtéri koncert alkalmával mutatott be 7000 látogató számára. 2019-ben jelent meg újabb albuma Kontakt címen, amelynek alkalmán 15 000 ember előtt lépett fel a prágai O2 arénában. Fellépését az idei évben tervezte megismételni.

Benny gyakran együttműködik más művészekkel is, a mainstream zenekaroktól és szólóművészektől kezdve a csehországi és a szlovákiai alternatív hip-hop művészekig. Benny eddigi legtöbb dala a kanadai zenei producerrel, a The Glowsticks kiadóval együttműködve született meg.

Eurovíziós dalának címe Kemama, lefordítva: „rendben van, anya”. A dal szövege a gyermekkoráról szól, amely során sok bántalmazással szembesült. A dalt a Glowsticks készítette, a videót pedog Tomáš Kasal rendezte.

Benny évek óta vegán és állatvédelmi jogok képviselője. Aktívan részt vesz különféle rendezvényekben és projektekben, amelyek ez célokat támogatják. Benny emellett évek óta profi brazil Jiu-Jitsuu harcos is.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=wROqCHLnbko

Hány pontot adnál Csehországnak?

bike trails

About Author

Napi Eurovízió 2020: Csehország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top