ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Észtország

Észtország 1994 óta minden versenyen részt vett, 2001-ben megnyerte az Eurovíziót. Az utóbbi években rendre kvalifikál a döntőbe. Legutóbb tavaly Tel-Avivban Victor Crone a Storm című dallal, bár a végső helyezés a csalódást keltő 20-ik hely volt.

Idén Uku Suviste képvielte volna a balti országot Rotterdamban. Uku jól ismert hazájában, énekesként, szövegíróként és zeneszként is. Tallinban nőtt fel, édesapja TV producer, Édesanyja pedig az Észt Hadsereg főparancsnokságán dolgozik. Bár tanulmányait informatikai rendszeradminisztrátor szakon végezte, ezután mégis az USA-ban tanult éneklést és zeneszerzést (a nívós massachusettsi Berklee College of Music-ban).

2011-ben az UNICEF észt nagykövete lett, a következő évben pedig együttmőködött a hadsereggel a Võitmatu (Legyőzhetetlen) című dalban, melyet az Afganisztánban szolgáló észt katonáknak ajánlott.
Karrierje és ismertsége is nőtt, zenés színházi szerepek is megtalálták, több nemzetközi fesztivál részvevője is volt (pl. New Wave).

2018-ban részt vett az orosz The Voice-ban, ahol a középdöntökig jutott, mentora az ukrán eurovíziós sztár Ani Lorak volt. Az Eurovízió egyébként sem idegen tőle, többször részt vett az Eesti Laul észt nemzeti döntőn. Emlékezhetünk rá például tavalyról, amikor 2-ik helyezést ért el a Pretty Little Liar című dalal. Az észt napilap, a Kroonika a legszexisebb észt férfinak választotta legutóbb. Szabadidejében legszívesebben teniszezik.

Idei dala a What Love Is, Sharon Vaughn zeneszerzővel készült, Görögországban vették fel a dalt. Vaughn irta például a tavalyi orosz dalt is (Scream). Erősen támaszkodik a zenés színház hagyományaira, egy igazi power ballad.

A rotterdami színpadon egészen biztosan nem okozott volna csalódást, igazi fesztiváldal, mintahogyan Uku sem, színpadi karizmája megkérdőjelezhetetlen.

https://youtu.be/3EIQ6U039ms

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Észtországnak?

bike tracks

About Author

Napi Eurovízió 2020: Észtország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top