ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Franciaország

Franciaország egyike annak a 7 országnak, melyek részt vettek a legelső, 1956-os Eurovízión. A kezdeti években igen szép sikereket értek el, 1977-ben már az 5. győzelmüknek örülhettek, azóta viszont egyszer sem sikerült nyerniük. Tavalyi indulójuk, Bilal Hassani az előzetes várakozásokat jócskán alulmúlva csak a 16. helyen végzett.

Az ország legutóbbi két indulóját egy-egy nagyszabású nemzeti válogató keretein belül választották ki, de mivel az énekesek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így a francia közmédia visszatért a belső kiválasztáshoz. A szerencse ezúttal a 31 éves Tom Leeb mellé szegődött, aki a „Mon Alliée (The Best In Me)” (A legjobb bennem) című dallal képviselte volna Franciaországot Rotterdamban. A France Télévisions egyenlőre még nem ismertette a jövő évi Eurovíziós terveit, így nem tudni, hogy 2021-ben is Tomot küldik-e Hollandiába.

Tom Leeb énekes, dalszerző, színész, humorista, 1989. március 21-én született Párizsban, művész családból származik. Édesapja humorista, édesanyja újságíró, egyik lánytestvére énekes. Tom 5 évig New Yorkban tanulta a színészetet és az éneklést, emellett itt tanult meg gitározni is. Zene iránti szeretetét édesapjának köszönheti, ő volt az, aki egész nap Frank Sinatra és Nat King Cole dalait játszotta az otthonukban. Az énekesnek 2018-ban jött ki az első dala, az „Are we too late” audio videója jelenleg 25 milliós megtekintésnél jár a Youtube-on. Első nagylemeze, a 13 pop-folk dalt tartalmazó „Recollection” tavaly jelent meg.

A „Mon Alliée (The Best In Me)” zeneszerzői a svéd Thomas G:son és Peter Boström, akik több Eurovíziós dalt írtak már, melyek közül az Euphoria a legkiemelkedőbb. A dalszöveg írásában Tom Leeb mellett közreműködött még Amir Haddad (a 2016-os francia versenyző), John Lundvik (a 2019-es svéd versenyző) és Lea Ivanne is. Tom Leeb először a párizsi Eiffel-toronynál adta elő balladáját, a dalhoz készített hivatalos videó pedig a napokban jelent meg. A „Mon Alliée (The Best In Me)” nem más, mint egy egyszerű, szerelmes ballada, mely Tom személyes tapasztalatain alapul. Egy olyan személyről szól, aki a legjobbat hozta ki az énekesből és amilyen szerelmet csak egyszer élt át életében.

Személyes vélemény: Ha jól számoltam ez G:son 15. Eurovíziós dala és valószínűleg a leggyengébb is, egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy a francia közmédia ezt győzelemre esélyesnek tartotta, szerintem annak is örülhettek volna, ha nem az utolsó helyen zárnak. Bilal tavaly a 3. helyezettem volt, Tom dala viszont óriási csalódás, szeretnék róla pozitív dolgot írni, de nem megy. A dal egyáltalán nem tetszik, a szöveg elcsépelt és repetitív, Tom hangja sem kiemelkedő és hogy őszinte legyek szerintem nem is áll jól neki ez a stílus. Megboldogult ifjúkoromban élte fénykorát a Backstreet Boys, NSYNC, Westlife stb., így nálam egész magasan van a léc, hisz az ehhez hasonló (nyálas) szerelmes balladákból már milliót hallottam korábban, így sajnos azt kell írjam, hogy ez mindenképpen a leggyengébbek közé sorolható. Ha a franciák jövőre is Tomnak szavaznak bizalmat, szerezzenek egy jó pop-rock dalt (szerintem az illene leginkább hozzá), különben megint a mezőny utolsó felében találják magukat. Pontszám: 1/10.

https://www.youtube.com/watch?v=J5SOdhXjYko

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Franciaországnak?

survey service

About Author

Napi Eurovízió 2020: Franciaország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top