ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Izland

Izland 1986-ban debütált az Eurovízión, azóta kétszer majdnem sikerült nyernie (1998 és 2009), illetve még 1990-ben volt egy 4-ik hely: a nagyon erős zágrábi versenyen a Sjórnin dalolta be az országot a legjobb 5-be.

A tavalyi hardcore után, idén egy sokkal lágyabb dal szólalt volna meg Rotterdamban: Daði og Gagnamagnið – Think About Things (Gondolkodj a dolgokon).

A csapat számára a zene és a család a legfontosabb dolog a világon. Ez az, ami előrelépteti, ami inspirálja, és amiért olyan fontosak az izlandi gyökereik. A művész, aki megszállottja a pop dal bonyolult kézművességének, az Eurovision rajongója is. A Gagnamagnið csoporttal – amely fordításként „adatterv” – működik együtt a Think About Things dalban, amely a verseny által nyújtott minden örömmel és egységgel sugárzik, miközben kínál valami mélyen hiteles és új dolgot.

Minden a kis berlini stúdiójában kezdődött: az izlandi diaszpóra része, Daði a sziget egy részét magával viszi, bárhová is megy. Igazi családi vállalkozás ez, hiszen felesége, Árný Fjóla Ásmundsdóttir van a billentyűkön, két nővére pedig háttéréneket biztosít. Daði még egy mikrofont kölcsönzött apjától – aki elismert hangmérnök – a tökéletes hangzáshoz.

A „Gondolkodj a dolgokon” ellenállhatatlanul örömteli dal, amely nemcsak Európát köti össze; összekapcsolja a család három generációját is. A „Gondolkodj a dolgokon” kifogástalanul összekötik ezeket, illetve az Eurovízió szellemiségét is, annak minden kellékével együtt, ebbe bizony a szélgép is beletartozik.

Daði együtt dolgozott Guðný Rós Þórhallsdóttir izlandi rendezővel és Birta Rán Björgvinsdóttir filmes operatőrrel, hogy álmát életre keltse. A családi alapú előadó klipet öntudatosan játssza az Eurovízió szabályai szerint – miközben valami örömteli és gyengéden diadalmasat kínál.

Ezzel a nagyon tudatos, nagyon szépen összerakott produkcióval mindenképp döntőztek volna, és azt hiszem hogy a 10-ik hely körül végezhettek volna.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=1HU7ocv3S2o

Hány pontot adnál Izlandnak?

survey solution

Napi Eurovízió 2020: Izland
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top