ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Izland

Izland 1986-ban debütált az Eurovízión, azóta kétszer majdnem sikerült nyernie (1998 és 2009), illetve még 1990-ben volt egy 4-ik hely: a nagyon erős zágrábi versenyen a Sjórnin dalolta be az országot a legjobb 5-be.

A tavalyi hardcore után, idén egy sokkal lágyabb dal szólalt volna meg Rotterdamban: Daði og Gagnamagnið – Think About Things (Gondolkodj a dolgokon).

A csapat számára a zene és a család a legfontosabb dolog a világon. Ez az, ami előrelépteti, ami inspirálja, és amiért olyan fontosak az izlandi gyökereik. A művész, aki megszállottja a pop dal bonyolult kézművességének, az Eurovision rajongója is. A Gagnamagnið csoporttal – amely fordításként „adatterv” – működik együtt a Think About Things dalban, amely a verseny által nyújtott minden örömmel és egységgel sugárzik, miközben kínál valami mélyen hiteles és új dolgot.

Minden a kis berlini stúdiójában kezdődött: az izlandi diaszpóra része, Daði a sziget egy részét magával viszi, bárhová is megy. Igazi családi vállalkozás ez, hiszen felesége, Árný Fjóla Ásmundsdóttir van a billentyűkön, két nővére pedig háttéréneket biztosít. Daði még egy mikrofont kölcsönzött apjától – aki elismert hangmérnök – a tökéletes hangzáshoz.

A „Gondolkodj a dolgokon” ellenállhatatlanul örömteli dal, amely nemcsak Európát köti össze; összekapcsolja a család három generációját is. A „Gondolkodj a dolgokon” kifogástalanul összekötik ezeket, illetve az Eurovízió szellemiségét is, annak minden kellékével együtt, ebbe bizony a szélgép is beletartozik.

Daði együtt dolgozott Guðný Rós Þórhallsdóttir izlandi rendezővel és Birta Rán Björgvinsdóttir filmes operatőrrel, hogy álmát életre keltse. A családi alapú előadó klipet öntudatosan játssza az Eurovízió szabályai szerint – miközben valami örömteli és gyengéden diadalmasat kínál.

Ezzel a nagyon tudatos, nagyon szépen összerakott produkcióval mindenképp döntőztek volna, és azt hiszem hogy a 10-ik hely körül végezhettek volna.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=1HU7ocv3S2o

Hány pontot adnál Izlandnak?

survey solution

About Author

Napi Eurovízió 2020: Izland
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top