ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Lengyelország

Lengyelország ugyanabban az évben debüttált mint mi és ugyanekkor érték el eddigi legnagyobb sikerüket is. Edyta Górniak a To nie ja című dalal második lett, és ez mindeddig messze a legismertebb lengyel dal a versenyen.

A 17 éves Alicja Szemplińska Varsó közelében, Ciechanówban született és nőtt fel. Megnyerte a 2019-es a lengyel The Voice-ot, és a közönség szeretetét is

“Az R&B és a Soul mindig az én oldalamon álltak. Ezzel a zenével nőttem fel és még mindig ezeket a műfajokat élveztem leginkább.” Alicja, mint minden tinédzser, nagy álmokkal rendelkezik. 14 éves korában, miután nyert egy tévés zenei programot, Alicja találkozott Michael Jackson énektanárjával, Seth Riggs-szel, aki segített neki fejleszteni hangját.

Szabadidejében Alicja versekkel és rímekkel tölti meg a notebookját azzal a reménnyel, hogy azok hamarosan világot is láthatnak. Együtt dolgozott az Egyesült Királyságbeli Neve-sel az első kislemezén, amellyel milliónyi online megtekintés ért el.

Alicja fontos dalnak tekinti a Birodalmakat abban, hogy hogyan kezeljük a Föld bolygót és magát az életet. “Veszélyt jelentünk a bolygóra. A dal a pusztítás mechanizmusáról és a jelenlegi világunk nehéz kérdéseiről szól. Az emberek hajlamosak birodalmakat építeni, és vakká válnak a fontos dolgok iránt. De van remény, mert felemelkedünk és bukunk; ez az élet köre, ám továbbra is felmerül a kérdés: Miért? Vajon állandóan meg kell ismételnünk ugyanazt a forgatókönyvet? Építünk és elpusztítunk … talán csak tanulnunk kellene. “

Alicja kivételes hangjával, színpadi magabiztosságával és a dal mélységeivel – mind jelentésben mind zeneileg az idei verseny egyik favoritja lett volna, igazolva azt hogy Lengyelország kivételes sikerei a Junior Eurovízión, bizony nem jönnek a semmiből. Azt az országos szintű eurovíziós reneszánszot is jelentősen erősíthette volna, mely az utóbbi 2 évben érte el Lengyelországot. A TVP deklarációi szerint valószínűleg jövőre is Alicja képviselheti majd az országot.

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Lengyelországnak?

bike trail guide
Napi Eurovízió 2020: Lengyelország
Comments
To Top
%d bloggers like this: