ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Litvánia

Litvánia Magyarországgal együtt 1994-ben vett részt először az Eurovízión. Szerepléseik nem igen hoztak nekik sikereket. 1994-es verseny után következőleg 1999-ben tértek vissza a fesztiválhoz, és aztán ismét kihagytak egy évet, viszont az éves „pihenések” nem hoztak nekik kellő sikereket. Legjobb eredményüket 2006-ban érték el az LT United – We are the Winners című számukkal, ami a döntőben 6. helyezett lett.

Az idei évben Litvánia a Pabandom iš naujo (magyarul: Próbáljuk meg újra) című dalválasztó műsor keretein belül választotta ki indulóját 2020. február 15-én. A választás a 36 indulóból a The Roop csapatára esett, akik az On Fire című dalukkal képviselték volna az országot idén.

A zenekar 2014-ben alakult. Korábban (2018-ban) is már versenyeztek a dalfesztiválra való kijutásért, de akkor „csak” a döntő 3. helyéig sikerült eljutniuk. Tagjai: Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas és Mantas Banišauskas.

A dal szövege azt sugallja számomra, hogy csináljunk bármit amit szeretnénk, ne pedig azt amit mások tőlünk elvárnak. Azt az üzenetet közvetíti, hogy legyünk erősek és álljunk fel, ne mások irányítsák az életünket. Nem számít a kor, nem vagy bármi más, de a tűz ott van a lelkemben!

Részlet a dalból:

Ember vagyok, nem egy szikla
Változást hozhatok és elmehetek
Oda ahova akarok.
Azt mondták, talán túl öreg vagyok,
De a tűz ott van a lelkemben
A forróság egyre nagyobb
Érzem, hogy tűzben égek
A világ a vágyam, érzem,
hogy tűzben égek.

Lényegében a litvánok talán eddigi legjobb indulójukat küldték a versenyre. Véleményem szerint a szöveg erős, a dal erős, de ami igazán különlegessé teszi a csapatot az az, ahogyan beleélik magukat. A koreográfia pedig szerintem az évtized koreográfiája. Bocsi Eleni. Sokan találgattak, hogy vajon ki lenne ebben az évben a győztes, és én láttam benne az esélyt, hogy Litvánia nyerhetne, de ha nem első hely szerintem a top 10-ben benne lenne!

https://www.youtube.com/watch?v=FxPm-Wz8qpY

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Litvániának?

polls

About Author

Napi Eurovízió 2020: Litvánia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top