ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Örményország

Örményország 2006-ban, Athénban lépett először az Eurovízió színpadára. Számomra az ország mindig is egy nagyon erős versenyző volt a fesztivál történetében, amit mi sem bizonyít jobban, mint a helyezéseik. Ha Örményországról van szó akkor biztos nem fogunk csalódni, sem a színpadképben, sem pedig az előadóban. Mióta részt vesznek a dalfesztiválon, eddig csak háromszor nem sikerült a döntőben szerepelniük. Legjobb eredményük a negyedik hely, amit kétszer is bezsebelhettek. Véleményem szerint a 2016-os indulójuk, Iveta Mukuchyan az Eurovízós Dalfesztivál egyik kiemelkedő alakja lett. Eszméletlen hangi adottságok, hidegrázós színpadkép (csak fokozta a pirotechnika amiből nem volt hiány), és a magabiztosság amivel egymagában uralta az egész színpadot.

A 2020-as évben Athena Manoukian lépett volna fel Rotterdamban a Chains on you (láncok rajtad) című számával. Athena a görög fővárosban, Athénban született. A 25 éves énekesnő több tehetségkutatóban is már részt vett mint például a brit X-Factor, vagy különböző örmény televíziós zenei fesztiválok. Legutóbb a Depi Evratesil örmény nemzeti döntőben szerepelt, amit Athena meg is nyert, ezzel a jogot is, hogy ő képviselheti Örményországot a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ebben az évben, számomra a dalszöveget tekintve ez az egyik legkiábrándítóbb dal. Mondanivalójával egyáltalán nem tudok azonosulni. Érzek benne afféle nárcizmust, ami sajnos nem az én világom. Dalában az erősebb nem képviselőire úgy tekint mint egy tárgyra, amivel bármit tehet, bárhogy játszadozhat. Benne van a feminizmus érzet, viszont nem olyan ízlésesen mint a lett dalban.

A dalszöveg egy részlete magyarra fordítva:

Igen, elkezdem, csinálom, lovaglok, dolgozom
Nem tetszik, azt fogom mondani, hogy nem.
Nem hazudok, próbálkozom, repülök, nem veszem be.

És tudom, hogy eljutok a csúcsra.

A gyémántjaimat rajtad tartom.
Rád tartom a gyémántjaim.
A gyémántjaim rajtad tartom.
Angyalok vannak mellettem.

Miután Athena megnyerte a válogatót egy új, frissebb verziót kaptunk ami a „talán végig hallgatom” kategóriából áttért a napi szinten hallgatott kategóriába. Szinte az egész dal felfrissült a drop és a rap részektől. Nehéz számomra eltekinteni a szövegtől, viszont annyira bele lehet merülni a dalba, hogy közben el is felejtek a szövegre koncentrálni. A számot nem csak hallgatni jó, hanem nézni is, hiszen kapott egy olyan videóklipet ami szerintem az év egyik legjobbja, de persze nem csak Athena miatt! Lényegében a revamp után egy egész jó dal született mind az énekes hangja, mind a videóklip, mind a zenei alátét a helyén vannak, egy ami nem az pedig a szöveg, de ettől eltekintve az én top20-amba még belefért!

https://www.youtube.com/watch?v=XpQHGMM8c5U

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Örményországnak?

panel management

About Author

Napi Eurovízió 2020: Örményország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top