ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: San Marino

San Marino 2008-ban debütált a dalfesztiválon. A belgrádi megmérettetés nem hozta meg nekik a várt sikereket és ezután csak 2011-ben tértek vissza. 2020-ig folyamatos résztvevője voltak a fesztiválnak. Ez a törpeállam gyakran megméretteti egykori indulójukat újra és újra, hiszen Valentina Monetta négyszer is jelen volt a versenyen, de mellette Serhat kétszer képviselte San Marinot az Eurovízió színpadán és ezzel sikerült neki az ország legjobb eredményét elérni, ami a döntő 19. helye volt.

A 2020-as indulójuk is egy olyan előadó, aki már megjárta ezt az utat. Ő nem más mint Senhit, aki már 2011-ben San Marino színeiben léphetett versenybe a fődíjért a Stand by című dalával. Senhit az olasz Bologna városában született, Senhit Zadik Zadik néven. Szülei eritreai származásúak. Karrierjét külföldön kezdte musical énekesként, később pedig visszatért Olaszországba, ahol egy lemezszerződés útján, 2006-ban megjelent első albuma Senit néven.

Senhit ebben az évben a Freaky (furcsa) című dalával állt volna ismét színpadra, ami egy igazi pop dalra sikeredett, amire ha nem akarok akkor is muszáj valamilyen mozgást végeznem. Bevallom, hogy nem a legjobb dal a világon, de egy nagyon fülbemászó, jókedvre derítő számról van szó. Szöveget tekintve nem egy kiemelkedő darab. Meg van benne minden, ami egy popdalhoz kell. Ez leginkább a rímekben és a mondanivalójában nyilvánul meg. Számomra a dal azt sugallja, hogy tegyünk mások véleményére, éljük az életünket még akkor is, ha egyesek úgy gondolják, hogy ez furcsa vagy nem jó! Egyszerűen az embernek jó kedve lesz a dal hallatán!

A szövege nyers fordítása:

Azt mondják őrültek vagyunk, biztos hamisak vagyunk
De Te és én, nekünk tetszik hogy furcsa
Szikrázd fel, színekkel öltözve
Mert az élet jó amikor furcsák vagyunk

Senhit az én véleményem szerint az ország eddigi legjobb dalával ált elő. Nagyon jól színpadra vihető lett volna, eszméletlen koreográfiával. Ezzel a számmal hatalmas bulit csaphatott volna San Marino az arénában, ami jó hatással lett volna a pontjaira. Legalábbis nálam biztos, hiszen  ez a produkció megérne egy döntőzést az én listámon! Remélem, hogy jövőre is hasonlóan jó vagy még jobb számmal fog előrukkolni nekünk a kontinens egyik legkisebb állama!

https://www.youtube.com/watch?v=c6ZNo_hVA6E

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál San Marinonak?

surveys

About Author

Napi Eurovízió 2020: San Marino
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top