ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Svédország

Svédország 59 alkalommal vett részt 1958-as debütálása óta, csak 3 versenyt hagyott ki (1964, 1970, 1976). A második legsikeresebb ország, összesen hat győzelmével (1974, 1984 , 1991 , 1999 , 2012 , 2015).

Svédországot idén a The Mamas képviselte volna az Eurovízión. A formáció 2020-ban részt vett a Melodifestivalen elnevezésű eurovíziós nemzeti döntőben. A 2020. március 7-i döntőben a zsűri listáján második, míg a közönségnél első helyezést érték el, így megnyerték a válogatót, és a fődíjat, hogy ők képviseljék Svédországot a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban. A The Mamas-t már láthattuk fellépni Tel-Avivban, John Ludvig háttér énekeseiként. Tagjai között szerepelt 2019-ben még Paris Renita, de már az idei versenyen csak Ashley Haynes, Loulou Lamotte és Dinah Yonas Manna küzdött meg az első helyért.

A „Move” című dalt, amikor először meghallották a stúdióban, érezték, hogy ez lesz az Ő daluk, mindhárom énekesnő, azonnal tudott azonosulni a számmal, és nem csak egyénileg, hanem azt érzeték ez a dal össze is köti őket. Ezért is jelentkeztek a svéd válogatóra. Egy igazán nehéz döntővel szembesülhettek, hiszen mindössze egy ponton múlt, hogy ők képviselhetik országukat.

„The Mamas” ezzel a dallal azt az üzenet szeretné közvetíteni, hogy bármikor számíthatnak egymásra, ha éppen az egyiküknek rossz napja van, akkor a másik mindig ott lesz, hogy támogassa és motiválja. Számukra ez arról szól, hogy tovább lépjenek, hogy folytassák az útjukat.

De nem csak ez a mondanivalója, hiszen arra is bátorít minket hallgatókat, hogy kövesse mindenki a saját útját és álmait. Támogassuk egymást és vegyük körül magunkat pozitív energiával is. Ezt az üzenetet tükrözi a dalszövege is mint például:

„próbálkozunk, küzdünk, elbukunk, de ez így rendjén van ez az élet, majd megtöröljük a szemünket és újra felemelkedünk, ha beborul az ég, én akkor is ott leszek melletted… mikor a jó dolgok rosszra fordulnak, akkor én majd mutatom az utat neked.”

Mikor azt éneklik „Mindenki, úgy akar mozogni, mint mi, mi hegyeket mozgatunk meg…” Ezzel azt akarják kifejezni, hogy bármire képesek lehetünk, csak pozitív hozzáállásra van szükségünk, és arra, aki támogatni tud céljaink eléréseben. Végül a dal motivál minket arra, hogy lépjünk tovább a kudarcainkon és higgyünk önmagunkban, hiszen mi is hegyeket mozgathatunk meg.

https://www.youtube.com/watch?v=7EpSBDPlZn4

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Svédországnak?

survey tools

About Author

Napi Eurovízió 2020: Svédország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top