ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Szerbia

Szerbia korábban 1961 és 1991 között Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró részeként volt jelen az Eurovízión. Végül Szerbia független országként 2007-ben debütált és ugyanebben az évben meg is nyerte a versenyt.

A Hasta la vista (magyarul: Viszlát) a Hurricane szerb R&B–pop együttes dala, 2020. március 1-jén a szerb nemzeti döntőben, a Beovizija-n megszerzett győzelemmel érdemelték ki a dalfesztiválon való indulás jogát.

A Hurricane nevű formációt Sanja Vučić, Ksenija Knežević és Ivana Nikolić hármasa alkotja. Sanja Vučić a 2016-os Eurovízión szerepelt Szerbia képviseletében, Ksenija Knežević a 2015-ös montenegrói Knez dalában szerepelt háttérvokálosként, Ivana Nikolić pedig táncos, többszörös szerb bajnok.

Ez a dal nemcsak beindítja a partyt-t, hanem egy erőteljes üzenete van: azoknak a férfiaknak szól, akik azt gondolják, hogy túl jók az átlag embernek. Viszont felhívják a figyelmünket arra, hogy maradjunk magabiztosak, és csak önmagunkat adjuk.

A szám elején olyan érzések kerülnek a felszínre, mint a nyughatatlanság és az álmatlanság, amit az okoz, hogy a szerető párunk elárult minket egy másik miatt, és már az érzelmei sem olyanok, mint régen. Az arca már csak kifejezéstelen és eltűnt a csillogás a szeméből. Ahogy az együttes neve is (Hurricane) utal arra, hogy milyen vérmérséklettel fognak erre a kinyilvánulásra reagálni.

A refrénhez érve, már sokkal magabiztosabban állnak a helyzethez, hiszen nem kell senkinek sem megfelelniük, tisztában vannak azzal pontosan, hogy mennyit érnek. Rávilágítanak arra is, hogy az élet velük sosem unalmas, és ultimátumot adnak: vagy őket választják, vagy az útjuk már nem lesz közös többet.

A trió maga mögött hagyja az embert, hiszen már új tervük van. Készen állnak az új kalandra. Aki őket visszautasítja, az magára vessen.

Személyes véleményem, hogy ezek a csajok egy igazán pörgős, belevaló számot hoztak össze, amire mindenkinek táncolni támad kedve. Viszont a napokban kiadott angol verzió annyira nem nyerte el tetszésemet, sokkal jobban illik hozzájuk mikor a saját anyanyelvükön adják elő a dalt.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=8Y0cczOeznQ

Hány pontot adnál Szerbiának?

survey software

About Author

Napi Eurovízió 2020: Szerbia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top