ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Szerbia

Szerbia korábban 1961 és 1991 között Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró részeként volt jelen az Eurovízión. Végül Szerbia független országként 2007-ben debütált és ugyanebben az évben meg is nyerte a versenyt.

A Hasta la vista (magyarul: Viszlát) a Hurricane szerb R&B–pop együttes dala, 2020. március 1-jén a szerb nemzeti döntőben, a Beovizija-n megszerzett győzelemmel érdemelték ki a dalfesztiválon való indulás jogát.

A Hurricane nevű formációt Sanja Vučić, Ksenija Knežević és Ivana Nikolić hármasa alkotja. Sanja Vučić a 2016-os Eurovízión szerepelt Szerbia képviseletében, Ksenija Knežević a 2015-ös montenegrói Knez dalában szerepelt háttérvokálosként, Ivana Nikolić pedig táncos, többszörös szerb bajnok.

Ez a dal nemcsak beindítja a partyt-t, hanem egy erőteljes üzenete van: azoknak a férfiaknak szól, akik azt gondolják, hogy túl jók az átlag embernek. Viszont felhívják a figyelmünket arra, hogy maradjunk magabiztosak, és csak önmagunkat adjuk.

A szám elején olyan érzések kerülnek a felszínre, mint a nyughatatlanság és az álmatlanság, amit az okoz, hogy a szerető párunk elárult minket egy másik miatt, és már az érzelmei sem olyanok, mint régen. Az arca már csak kifejezéstelen és eltűnt a csillogás a szeméből. Ahogy az együttes neve is (Hurricane) utal arra, hogy milyen vérmérséklettel fognak erre a kinyilvánulásra reagálni.

A refrénhez érve, már sokkal magabiztosabban állnak a helyzethez, hiszen nem kell senkinek sem megfelelniük, tisztában vannak azzal pontosan, hogy mennyit érnek. Rávilágítanak arra is, hogy az élet velük sosem unalmas, és ultimátumot adnak: vagy őket választják, vagy az útjuk már nem lesz közös többet.

A trió maga mögött hagyja az embert, hiszen már új tervük van. Készen állnak az új kalandra. Aki őket visszautasítja, az magára vessen.

Személyes véleményem, hogy ezek a csajok egy igazán pörgős, belevaló számot hoztak össze, amire mindenkinek táncolni támad kedve. Viszont a napokban kiadott angol verzió annyira nem nyerte el tetszésemet, sokkal jobban illik hozzájuk mikor a saját anyanyelvükön adják elő a dalt.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=8Y0cczOeznQ

Hány pontot adnál Szerbiának?

survey software

About Author

Napi Eurovízió 2020: Szerbia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top