ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Szlovénia

Szlovénia 1993-ban, Jugoszlávia felbomlása után csatlakozott önálló államként az Eurovízióhoz. Ezidáig két hetedik hely a legjobb eredményük. 1995-ben Darja Švajger figyelemre méltó dala, 2001-ben pedig Nuša Derenda energikus produkciója került a legközelebb a dobogóhoz. Egy másik énekes eurovíziós műsorban, az Eurovízió: Az Év Kórusa 2017-es kiadásában sikerült megnyerniük a versenyt. 1988-ban a jugoszláv zsűri Szlovénia fővárosából, Ljubljanából adta azokat a jelentőségteljes utolsó pontokat, amivel Svájc egyetlen ponttal győzte le az Egyesült Királyságot, így tudott felülkerekedni Scott Fitzgeraldon Céline Dion.

Ana Soklič karrierje korán elindult, több énektanárja is volt különböző stílusokban. A leghíresebb közülük Darja Švajger (ESC 1995, 1999). Két éve pedig az Egyesült Államokban fejlesztette a tudását. Ana kétszer is próbálkozott az EMA szlovén eurovíziós dalválasztó műsorban. Háromszor szerepelt a Szlovéniai Dalfesztiválon, ahol kétszer vitte el a zsűri nagydíját. Gyakran énekel szimfonikus zenei kísérettel fesztiválokon és tévéműsorokban. Énekelt már a velencei Veneto dzsezzfesztiválon, de fellépett már Dubajban, Nápolyban és Monacoban is.

Induljunk tovább az új idők felé. Fussunk el innen. Ne álljunk meg sehol sem. Hosszú még az éjszaka. Hallhatod az okomat ami a mélybe süllyed. Vándorként tudhatod, hogy a leghosszabb út az egyetlen, ami a szavaktól a valóság felé vezet. Víz! Amíg tart a vihar, addig bevackolom magam benned. Feltör a víz, de nem fenyeget minket idebent. Menjünk a másik úton, a fényen és bizalmon túl.

Ez a dal az igazán minőségi szlovén dalok sorába tartozik, mégha nem is sikerült idén színpadra állítani. Anának gyönyörű mély hangszíne van, és a kisugárzása is olyan különleges, hogy tökéletesen tudja megtestesíteni ezt a tipikus balkán balladát. A dalszöveg túlságosan elvont, már-már kapkodhatjuk a fejünket, hogy tényleg akar-e jelenteni a dal valamit, vagy csak egy melankolikus hangulatot, valamiféle reményteli érzést akar közvetíteni. Döntős lett volna ez szerintem, de a ponttábla jobb oldalán valahol a 20. hely környékén zárta volna a fesztivált.

https://youtu.be/weLeotNwexg

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Szlovéniának?

bike trails

About Author

Napi Eurovízió 2020: Szlovénia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top