ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Portugália

Portugália idei versenyzője, a 2010-ben alapított The Black Mamba különböző stílusok útját járja be. Az alapító tagok, Pedro Tatanka és Miguel Casais voltak. A zenekar hivatalos életrajza szerint be akarták járni a blues, a soul és a funk univerzumát, és magukra formálni mindezeket. Ezen a ponton Ciro Cruz is csatlakozott az alapító tagokhoz, Pedro Tatankához és Miguel Casaishoz.

Ciro Cruz 2015-ben hagyta el a zenekart. A zenekar jelenlegi formációja öt zenészből áll.: Tatanka, az énekes és Miguel, a dobos mellett még Marco Pombinho akusztikus gitáron, Rui Pedro „Pity” Vaz basszusgitáron és Guilherme „Gui” Salgueiro zongorán játszik

A zenekar egy rendkívül veszélyes kígyóról kapta a nevét, és bár az állat harapása halálos lehet, a csoport más értelemben mérgező. Hivatalos weboldaluk azt állítja, hogy nevük inspirációja „saját fertőző mérgükből fakad“. Az alapító tagok szerint egy fellépés után hazatérve a National Geographic csatornán épp egy a fekete mambáról szóló műsort láttak és úgy gondolták, hogy ez egy jó név egy zenekarnak. Miguel magyarázata kissé mélyebb: „jó mérgünket szétszórjuk a világban”.

A formáció nevét viselő első albumuk hatalmas sikert aratott hazájukban, a lemezboltokban minden példány elkelt, és kiadását követően a portugál iTunes listán élén is álltak. Alig több mint egy évvel a debütáló albumuk után a világ több részén filléptek, Philadelphiától Rio de Janeiróig.

Az együttes leginkább az élő koncerteken érzi otthon magát és nagy örömmel játszottak több ikonikus fesztivál színpadán is: a portói Marés Vivas fesztiválon a Fekete Mamba Lenny Kravitzcal, John Legenddel, Jamie Cullummal és a The Scripttel osztoztak a főszínpadon.

A zenekar frontembere, az énekes Tatanka egy inspiráló amszterdami utazás után írta meg videi versenydalukat. A kiválasztásuk után az RTP-nek nyilatkozó The Black Mamba elmagyarázta, hogy „ezt a dalt egy idős hölgy ihlette, akivel pár évvel ezelőtt találkoztunk Amszterdamban, amikor turnén voltunk Hollandiában. Kábítószerfüggővé vált, és ez prostitúcióhoz vezetett”- meséli az együttes. „De azt is elmondta nekünk, hogy soha nem adta fel, és úgy véli, hogy a Szerelem mindvégig vele volt” – mondja a csoport. Izgatottan várják, hogy daluk hazautazzon Hollandiába.

https://youtu.be/nwIOdxaHJvc

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Portugália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top