ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Portugália

Portugália idei versenyzője, a 2010-ben alapított The Black Mamba különböző stílusok útját járja be. Az alapító tagok, Pedro Tatanka és Miguel Casais voltak. A zenekar hivatalos életrajza szerint be akarták járni a blues, a soul és a funk univerzumát, és magukra formálni mindezeket. Ezen a ponton Ciro Cruz is csatlakozott az alapító tagokhoz, Pedro Tatankához és Miguel Casaishoz.

Ciro Cruz 2015-ben hagyta el a zenekart. A zenekar jelenlegi formációja öt zenészből áll.: Tatanka, az énekes és Miguel, a dobos mellett még Marco Pombinho akusztikus gitáron, Rui Pedro „Pity” Vaz basszusgitáron és Guilherme „Gui” Salgueiro zongorán játszik

A zenekar egy rendkívül veszélyes kígyóról kapta a nevét, és bár az állat harapása halálos lehet, a csoport más értelemben mérgező. Hivatalos weboldaluk azt állítja, hogy nevük inspirációja „saját fertőző mérgükből fakad“. Az alapító tagok szerint egy fellépés után hazatérve a National Geographic csatornán épp egy a fekete mambáról szóló műsort láttak és úgy gondolták, hogy ez egy jó név egy zenekarnak. Miguel magyarázata kissé mélyebb: „jó mérgünket szétszórjuk a világban”.

A formáció nevét viselő első albumuk hatalmas sikert aratott hazájukban, a lemezboltokban minden példány elkelt, és kiadását követően a portugál iTunes listán élén is álltak. Alig több mint egy évvel a debütáló albumuk után a világ több részén filléptek, Philadelphiától Rio de Janeiróig.

Az együttes leginkább az élő koncerteken érzi otthon magát és nagy örömmel játszottak több ikonikus fesztivál színpadán is: a portói Marés Vivas fesztiválon a Fekete Mamba Lenny Kravitzcal, John Legenddel, Jamie Cullummal és a The Scripttel osztoztak a főszínpadon.

A zenekar frontembere, az énekes Tatanka egy inspiráló amszterdami utazás után írta meg videi versenydalukat. A kiválasztásuk után az RTP-nek nyilatkozó The Black Mamba elmagyarázta, hogy „ezt a dalt egy idős hölgy ihlette, akivel pár évvel ezelőtt találkoztunk Amszterdamban, amikor turnén voltunk Hollandiában. Kábítószerfüggővé vált, és ez prostitúcióhoz vezetett”- meséli az együttes. “De azt is elmondta nekünk, hogy soha nem adta fel, és úgy véli, hogy a Szerelem mindvégig vele volt” – mondja a csoport. Izgatottan várják, hogy daluk hazautazzon Hollandiába.

(eurovision.tv)

Napi Eurovízió 2021: Portugália
Comments
To Top
%d bloggers like this: