ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Azerbajdzsán

A Tűz Földje, vagyis Azerbajdzsán 2006 óta vesz részt az Eurovízión. Minden évben beleadnak apait-anyait a dalukba, 2011-ben meg is nyerték a fesztivált az Ell/Nikki duó dalával. Annyira nagy volt az öröm otthon, hogy még egy külön bélyegsorozatot is kiadtak a tiszteletükre. Másik nagy büszkeségük Sabina Babayeva, aki 2012-ben Bakuban megnyerte a Marcel Bezençon díjat sajtó kategóriában. A következő évben Farid Mammadov is kapott egy Marcel Bezençon díjat, művészeti kategóriában. Az első 6 évben folyamatosan bent voltak a top 10-ben, az elmúlt években viszont csak 2019-ben sikerült elcsípniük a 8. helyet. Idén Nadir Rustamli próbálja szépíteni országa eredményeit az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Nadir hatalmas hírnévnek örvend hazájában. 2022 igazán az ő éve: csak 3 héttel azután, hogy megnyerte a The Voice tehetségkutatót, őt nevezték be az idei Eurovízióba. A tehetségkutató alatt a táborban a 2011-es Eurovíziós győztes duójából Eldar Gasimov mentorálta, nem is véletlenül. Nadir azért választotta őt, mert az Eurovízió körül forogtak gondolatai, egy életre szóló ambíciót jelent számára képviselni országát.

7 évesen kezdett el zongorázni, zeneiskolában tanult, az egyetemi évei alatt egy együttes frontembere és művészeti igazgatója lett, ahol még jobban kiélhette kreatív oldalát. A második elődöntőben 4-es rajtszámmal fogja előadni a Fade To Black című dalát.

Maradj. A történet még épp csak elkezdődött, nem tudtad? Tényleg nem akarsz ebben részt venni? Milyen édes álmodozás. Lassan hátrálsz az ajtónál, mindig az időjárást okolod. Mindig egyből fáj, ha rosszul sül el a szerelem, amíg feketére fakulunk. Zsibbadok. Kell egy kis idő hogy jóvá tegyem, nem tudsz várni? Ezt nem engedhetjük meg magunknak. Egy emlékben élünk. A jelen az ár, amit fizetek.

Azt a mindenit! Micsoda érzelmes dallam, dallamvezetés és lágy, könyörgő énekhang, amihez egy ilyen fellengzős, a másikat hibáztató, szinte toxikus dalszöveg csatlakozik. De valószínűleg az lehetett a dalszerző koncepciója, hogy pontosan saját magát hibáztatja a vers írója, amiért cserben hagyta saját magát. Ez lenne egy politikailag korrekt megfejtés, de ez már egy erősebb skizofréniával is párosulhat. Inkább nem csavarom tovább a szöveget, nehéz megfogni. Nem igazán kedvelem, viszont ez épp elég volt a középmezőnyhöz, mert valahol mégis minőséginek tűnik. Kíváncsi vagyok, mennyire tud átütő lenni a színpadon. Nálam 19/40, 8/18, valószínűleg tovább jut.

https://www.youtube.com/watch?v=TGd1AFKR_-E

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Azerbajdzsán
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top