ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Dánia

Dánia 1957-től aktív résztvevője az Eurovíziónak, 3 alkalommal megnyerve azt (1963, 2000 és 2013). A 2008-as két elődöntős rendszer óta 2008 és 2014 között folyamatosan döntőbe kerültek előadóik, ám 2015-ben és 2016-ban is kihagyni kényszerültek a finálét. Tavaly a Fyr og Flamme retródiszkó dalával épphogy csak lecsúsztak a továbbjutásról, a 11. helyen végeztek. Az idei versenyen a REDDI lányzenekart indítjuk, akik garantáltan műsort fognak csinálni, ugyanis daluk címe a The Show.

A REDDI dán-svéd lánybanda csak idén alakult meg, pár hónappal a dán nemzeti válogató, a Dansk Melodi Grand Prix előtt. A döntőt a szavazatok 37%-át begyűjtve nyerték meg. Stílusukat a rock-punk keveréke jellemzi, egy kis popzenével megbolondítva.

4 tagja van: az énekes-gitáros Mathilde „Siggy” Savery, a szintén gitáros Agnes Roslund, a basszusgitáros Ida Bergkvist és a dobos Ihan Haydar. Ihan egyébként már nem először vesz részt az Eurovízión: 2012-ben Soluna Samay produkcióját is erősítette (Should’ve known better).

Daluk, a The Show arról szól, hogy tedd nyugodtan azt, amit szeretnél, függetlenül attól, hogy milyen nemű vagy. „Dalunkkal azt akarjuk elmondani a világnak, hogy nem szabad, hogy a külvilág mondja meg, mit tehetsz és miről álmodhatsz. Megmutatjuk a világnak, hogy a nők egyedül is képesek bármire. Meglepett minket az is, hogy mennyire kevés női együttes van Dániában, de a mi esetünk is bizonyítja, hogy ez is könnyen megvalósítható”.

„Gyerekként azt mondtad, hogy be kell illeszkedjek. Évek teltek el, de sosem értettem, hogy engedhettél el, amikor a legnagyobb szükségem volt rád. Ha ezt akarok, akkor pontosan így is lesz. Nem félek attól, ami előttem áll. Megpróbálhatod, de nem tudsz megállítani, sosem engedem el (az álmaim) és megtartom a show-t, mert ez én vagyok.”

Kedvelem ezt a dalt, hogy lassúból átmegy rockzenébe, de kedvencnek azért korántsem nevezném. A döntő meglehet, egy jó showműsorral a lányok kitűnhetnek a balladatengerből. Nektek tetszik Dánia idei dala? Szerintetek meglesz a döntő?

https://www.youtube.com/watch?v=xqakAZP4D24

(eurovision.tv, myeurofreaks.com)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Dánia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top