ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Georgia

Lassan és nehezen szokjuk meg, hogy Georgia el akarja felejtetni mindenkivel a szovjet időkből rájuk ragadt Grúzia országnevet, de idővel sikerülni fog nem összekeverni az Észak-amerikai névrokonával. 2007 óta részesei az Eurovíziónak, 2021-ig minden évben döntősek voltak. Legjobb eredményüket, a 9. helyet 2010-ben és 2011-ben érték el. Az Eurovízióban még nem értek el átütő eredményt, viszont a Junior Eurovízió nagyon megy nekik: háromszor nyerték el a trófeát, és 2017-ben Tbilisziben rendezték meg a junior döntőt. Idén a Circus Mircus nevű formáció próbálja meg a lehetetlent: döntőbe jutni.

Amennyire tudjuk, a Circus Mircus 2020-ban született meg: három helyi cirkuszi akadémiai hallgató abbahagyta a tanulmányait, barátok lettek és együttest alapítottak. A hangzásban egyedülálló Circus Mircus számtalan műfajt ölel fel, bonyolultan tükrözve az egyes bandatagok belső világát és élettapasztalatait. Filozófiájuk sarokköve a zenei keretek teljes figyelmen kívül hagyásában rejlik. Idei versenydaluk címe: Lock Me In, vagyis zárj be.

Mutasd meg, mi van nálad az ő részére… Most az alapoktól úgy jövünk, ahogy nem vagyunk. Mama azt mondta, hogy ne mutasd meg, mi vagy. Most lépj fel és csináld meg. Szia! Lődd fel a csillagokba, ami nálad van. Most a csúcsra, a Holdon át és lent, itt vagyunk, amíg fel nem robbanunk. Ha keményen próbálkozol, nem jutsz messzire. Most keverd össze. Rendben van. POW. Circus Mircus. Vigyél az űrhajóhoz. Vigyél el táncklubba.

Georgia idén megint egy ilyen kakukktojás dalt hozott. Koncepciójuk olyan, mint laikusnak a modern művészet: kevesen értik, de pont ez való a sznoboknak is. Nagyon kevés infót lehet találni róluk: Még az eurovision.tv is a Wikipediát másolja. Hogy mi ennek az oka, azt találja ki mindenki magának, de egyelőre úgy vagyok, hogy valakinek utolsónak is kell lennie, talán összejön nekik.

https://youtu.be/qgukml7zDAA

(eurovision.tv, wikipedia.org)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Georgia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top