ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Izrael

Izrael volt az első nem európai ország, ami csatlakozott az Eurovízióhoz 1973-ban. A fesztivált szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) engedélyezte a részvételüket, hiszen akkor már tagjai voltak a szervezetnek. Az országnak erős az elköteleződése a dalfesztivál iránt. 1978-ban Párizsban nyertek először Izhar Cohen és az Alphabeta nevű formációval, ahol az A-Ba-Ni-Bi című dalt adták elő. 1979-ben Jeruzsálemben nagyon idegtépőre sikeredett a szavazás. Sokáig Spanyolország vezetett, majd az utolsó körben épp csak egy ponttal voltak Izrael előtt, és pont a spanyolok adták le a szavazataikat utoljára. Ők – bár nehéz volt kihirdetni – 10 pontot adtak az izraeli Milk and Honey együttes Hallelujah című dalára, így el is dőlt a verseny. 1998 ismét egy jelentős mérföldkő volt, amikor egy nyíltan transz énekes, Dana International vitte el a trófeát a Diva című dallal. 2018-ban negyedszerre is sikerült győzniük, Netta Barzilai révén, aki a Toy című dallal hozta újra Izraelbe az Eurovíziót.

2022-ben Torinóban a második elődöntőben Izrael friss X-Faktor győztese, Michael Ben David fog versenyezni – ha minden technikai akadály elgördül – az I.M című dallal, aminek jelentése a dalszövegből arra utal, hogy tudom hogy ki vagyok. Georgiai származású szülei Kijevből emigráltak Izraelbe. Akshelonban született 1996-ban, éneklést és előadó-művészetet, koreográfiát tanult 13 éves kora óta. Énekes-pincérként is dolgozott, majd a katonai szolgálat után a Beit Zvi független zenei és művészeti iskolában folytatta tanulmányait, ahol számos híresség kezdte a pályáját: Rita Yahan-Farouz (ESC 1990), Harel Skaat (ESC 2010) és Shiri Maimon (ESC 2005) is. 2021 októberében kiválasztották versenyzőnek az X-Faktor 4. szériájába, ahol egyben versenyzőt is keresnek a következő Eurovíziós Dalfesztiválra. Pont Netta Barzilai volt a mentora. Amikor Michael nincs a színpadon, a szabadidejében szeret sütni és főzni.

Babám, néha az élet padlóra tesz. De babám, csak fel a fejjel, emlékezz arra, hogy ki vagy. Őrültnek hívhatsz, vagy csak a saját nevemen, mondhatod hogy lenyűgöző vagyok, nem szégyen kimondani. Tudom hogy az vagyok. Tetszik ez a hozzáállás, ez a játék. Mondhatod hogy bátor vagyok és sosem vagyok ugyanolyan. Gyere velem babám, kövess, mondd ha mehetünk a parkettre. Én vagyok a tűz, az erő. Ha kérdezel ki teszi meg ezt mind, tudom, hogy én. Senki nem visz padlóra, én viselem a koronát (add ide most). Szégyentelen, makulátlan és hibátlan vagyok. Mindig add ide, én vagyok a győztes, nem akarok kevesebbet. Olyan dolgokat szeretnék, amiket nem szabad, vad vagyok. Rávenni hogy azt csinálj amit én akarok, még ha nem is vagyok félmeztelen. Légy óvatos. 2022, kössük meg az üzletet! A Közel-Kelet az új szexuális vonzerő. Bam-bam! Ilyen ez az érzés.

Az idei év egyik klubhimnuszával állunk szemben, aminek a dalszövegét lehet venni rettentően arrogánsnak és beképzeltnek is venni első hallásra, de lehet úgy is értelmezni, hogy a modern kor embere nemhogy a környezetével, hanem saját magával sincs kibékülve, a folyamatos külső és belső elvárásoknak, vívódásoknak köszönhetően. Ki ne vágyna arra, hogy a lehető legjobban kiteljesedjen az életben, megcsillogtassa és használja azt a tehetséget, ami benne rejlik? Hogy a környezete vagy a szülők támogatják-e ebben, az nagyban fogja befolyásolni az életét és a karrierjét, és ha történetesen nem jön ez a támogatás, saját erőből kell az álmokat valóra váltani, vagy marad a „vegeta”. Nálam a második elődöntő abszolút győztese, sőt a döntőben a végső top 5-be várom. Külön piros pont a Közel-keleti zenei betétekért! A fogadóirodáknál a 36. helyen áll jelenleg, szerintem totál félre mérik. A kattintós szavazásunkon a 26. helyen áll jelenleg. Az INFE Poll szavazáson Magyarország a 20. helyre tette, a nemzetközi szavazáson a vasárnapi állás szerint a 29., mélyen alul van értékelve. Majd a második elődöntőn kiderül, hogy a dalokat egymáshoz mérve melyik tud döntőbe jutni, én drukkolok neki!

(eurovision.tv, wikipedia.org)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Izrael
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top