ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Lettország

Lettországot 2022-ben egy 2020-as dalszerző táborban alakult rap-pop banda, a Citi Zēni (angolul „Other Boys”, magyarul „Más Fiúk”) fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ország versenyzőjét 2015 óta a „Supernova” nevet viselő nemzeti döntőn keresztül választják ki. 2022-ben tizenhét versenyzett, közülük 11-en jutottak be a döntőbe. A Citi Zēni nyerte mind a zsűrit, mind a televíziós szavazást; megelőzve a rajongók kedvencét és a korábbi lett képviselőt, Aminatát, aki második lett a zsűrinél és harmadik a közönségszavazáson.

A zenekar tagjai: Jānis Pētersons – énekes, Dagnis Roziņš – szaxofonos, Reinis Višķeris – billentyűs, Krišjānis Ozols – gitáros, Roberts Memmēns – basszusgitáros és Toms Kagainis – dobos.

A banda 2021-ben jelent meg a lett zenei színtéren a Suņi Iziet Ielās című debütáló albumával és egy sor kislemezzel. Az albumot a kritikusok is pozitívan fogadták, emellett rengeteg rajongót szereztek annak köszönhetően, hogy számos számuk vírusként terjedt a TikTokon. A banda jellegzetessége a pimasz dalszövegeik, az őrült fellépéseik és az eklektikus stílusuk, amelyek minden projektjüket jellemezik. A Citi Zēni és az „Eat Your Salad” című daluk nagy feltűnést keltett azóta, mióta kiderült, hogy Lettország versenyzői lesznek.

Az „Eat Your Salad” egy nagy energiájú funk-pop szám, amelynek témája a környezetbarátság szükségessége. A zenekar elmagyarázza, hogy a pimasz dalszövegeket úgy írják meg, hogy egy nehéz témát könnyen emészthetővé tegyenek, és emellett szórakoztató is legyen hallgatni. Az énekes, Jānis szeretett volna egy dalt készíteni a környezettudatosság fontosságáról, ami nem nyomasztó. A dalt konkrétan egy barátja inge ihlette meg, amelyen a „Hús helyett zöldséget és p****-t eszem” felirat szerepelt. Ebből az ötletből született meg az „Eat Your Salad”. Azt már megerősítették, hogy a dal szövegét a versenyre át fogják dolgozni annak érdekében, hogy összhangban legyen az EBU provokatív nyelvezetre vonatkozó szabályaival.

(eurovision.tv)

Napi Eurovízió 2022: Lettország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top