ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Lettország

Lettországot 2022-ben egy 2020-as dalszerző táborban alakult rap-pop banda, a Citi Zēni (angolul „Other Boys”, magyarul „Más Fiúk”) fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ország versenyzőjét 2015 óta a „Supernova” nevet viselő nemzeti döntőn keresztül választják ki. 2022-ben tizenhét versenyzett, közülük 11-en jutottak be a döntőbe. A Citi Zēni nyerte mind a zsűrit, mind a televíziós szavazást; megelőzve a rajongók kedvencét és a korábbi lett képviselőt, Aminatát, aki második lett a zsűrinél és harmadik a közönségszavazáson.

A zenekar tagjai: Jānis Pētersons – énekes, Dagnis Roziņš – szaxofonos, Reinis Višķeris – billentyűs, Krišjānis Ozols – gitáros, Roberts Memmēns – basszusgitáros és Toms Kagainis – dobos.

A banda 2021-ben jelent meg a lett zenei színtéren a Suņi Iziet Ielās című debütáló albumával és egy sor kislemezzel. Az albumot a kritikusok is pozitívan fogadták, emellett rengeteg rajongót szereztek annak köszönhetően, hogy számos számuk vírusként terjedt a TikTokon. A banda jellegzetessége a pimasz dalszövegeik, az őrült fellépéseik és az eklektikus stílusuk, amelyek minden projektjüket jellemezik. A Citi Zēni és az „Eat Your Salad” című daluk nagy feltűnést keltett azóta, mióta kiderült, hogy Lettország versenyzői lesznek.

Az „Eat Your Salad” egy nagy energiájú funk-pop szám, amelynek témája a környezetbarátság szükségessége. A zenekar elmagyarázza, hogy a pimasz dalszövegeket úgy írják meg, hogy egy nehéz témát könnyen emészthetővé tegyenek, és emellett szórakoztató is legyen hallgatni. Az énekes, Jānis szeretett volna egy dalt készíteni a környezettudatosság fontosságáról, ami nem nyomasztó. A dalt konkrétan egy barátja inge ihlette meg, amelyen a „Hús helyett zöldséget és p****-t eszem” felirat szerepelt. Ebből az ötletből született meg az „Eat Your Salad”. Azt már megerősítették, hogy a dal szövegét a versenyre át fogják dolgozni annak érdekében, hogy összhangban legyen az EBU provokatív nyelvezetre vonatkozó szabályaival.

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Lettország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top