ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Portugália

Portugália 1964-ben csatlakozott az Eurovíziós családhoz, és egészen 2017-ig tartotta a legtöbb Eurovíziós Dalfesztiválon való győzelem nélküli szereplés rekordját, amikor is Salvador Sobral vehette át a trófeát Kijevben.

A portugál Rádio e Televisão de Portugal (RTP) felelős a portugál Eurovíziós Dalfesztivál szervezéséért, és a Festival da Canção-t használja nemzeti válogatónak. Az évek során a formátum változott, és az elődöntőket, valamint a különböző szavazási kombinációkat is magában foglalja.

Portugália a kontinentális Európa legnyugatibb országa, és az Eurovízióhoz való csatlakozása óta mindössze 5 versenyről maradt le: 1970, 2000, 2002, 2013 és 2016. Portugália 2008-ban Vânia Fernandes és a Senhora do mar (Negras águas) című dalával nyerte el a Marcel Bezençon sajtódíjat. 2017-ben Salvador Sobral nyerte el a Marcel Bezençon művészeti díjat és a Marcel Bezençon zeneszerzői díjat Amar Pelos Dois című dalával.

Az idei Festival da Canção, monstre, 4 órás döntőjének végén MARO Saudade, Saudade című dalát találta a legjobbnak a zsűri és a közönség is.

MARO csak 19 éves korában döbbent rá, hogy a zenével szeretne teljes munkaidőben foglalkozni. A Berklee College of Music-on 2017-ben szerzett diplomát, majd meghozta azt a nehéz döntést, hogy Los Angelesbe költözik ahelyett, hogy hazatérne Portugáliába. Az első Los Angeles-i éve alatt a művésznő hat saját maga által írt albumot adott ki. Ez idő alatt az Instagramján felfigyelt rá a Grammy-díjas Jacob Collier, aki meghívta őt, hogy csatlakozzon debütáló turnézenekarához, mint kiemelt énekes és hangszeres. MARO fellépett már Jessie J, Fatai, ¿Téo? előzenekaraként, jelenleg pedig Charlotte Cardin európai turnéjának előzenekaraként szerepel.

A fogadóirodák a 10-12 helyre teszik a dalt és ezzel nem teljesen ért egyet az Én nagyon szubjektív izlésem, mely szerint kicsit hátrább a 15-17 között van. Ugyanakkor értem hogy miért van minden esélye a legjobb 10-re is – a dal nagyon reflekszív, jól érthető mondanivalója van, a portugál nyelvű betétek pedig felhívhatjak az emberek figyelmét rá. Ugyanakkor azt is gondolom hogy idén nagyon sok olyan olyan dal van, amiről ugyanezt el tudjuk mondani. A minimalista előadásmód be is jöhet mert emlékezzünk, ez még mindig egy dalverseny elsősorban. Mindenképp továbjutó az első elődöntőből.

https://youtube.com/watch?v=eQul-rkcGPQ

About Author

Napi Eurovízió 2022: Portugália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top