ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Észtország

A három balti állam közül az egyik, aki a 2000-es évek elején, pontosabban 2001-ben megnyerte a versenyt, így a jogot is, hogy ők rendezzék a dalfesztivált. Ezen kívül az ezt követő évben szerezték meg az észtek a második legjobb helyezésüket, ami a harmadik hely. Eredményeik azóta is nagyon ingadozóak. Van amikor a top 10-ig küzdik magukat, de sokszor vagy hátul végeznek a döntőben vagy döntőbe sem jutnak. Az újabb top 10 reményében idei képviselőjük az orosz és észt származású Alika Milova, akit az Eesti Laul nemzeti válogató kereti között választottak ki, hogy képviselje Észtországot a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon Liverpoolban.

Alika a Bridges (Hidak) című dalával fog versenyezni Észtországért. Alika 2002-ben született az észtországi Narva városában. Kiskora óta énekel és több észt, illetve nemzetközi dalversenyen is részt vett. ilyen például a The Baltic Voice, New Wave Junior, Kaunas Talent, Berlin Perle stb. Legutóbb, 2021-ben az Eesti otsib superstaari tehetségkutató műsorban győzedelmeskedett az Eesti Laul előtt. Alika az Eurovízión a második elődöntőben fog versenyezni a továbbjutásért.
Dala a Bridges egy nagyívű ballada angol nyelven. A dal szerzésében és írásában is kivette részét a fiatal tehetség, amiben az érzéseiről énekel és a szorongásról. A dal is úgy íródott, illetve úgy komponálták, hogy Alika azt az érzést énekelte ki magából, amit érez a szorongással kapcsolatban, amit Ő maga is átélt már. A bridges azért fontos a dalban, mert azt szeretné, hogy az emberek kommunikáljanak magukkal és egymással is, hiszen ez fontos.

„Mindig van idő
Visszatérni a pályára,
Lebontani a falakat,
Lassan minden lépéssel
Most már látom magamat
Felépíteni a hidak világát
Megfogod találni a módját,
Hogy újra elkezdd
Nincs több vesztegetni való idő
Vagy színlelni
Most már látom magamat
Felépíteni a hidak világát.”

Alika fiatal kora ellenére hatalmas hanggal rendelkezik és kiváló énekesnő. A dalszöveg nem rossz, de nem is kiemelkedő az idei évben, viszont amiben erős az Alika előadása. Elképesztő érzelmekkel elő tudja adni a dalt, ami mellesleg az egyszerűségével fog engem meg. Remélem, hogy nem fogják a nagyszínpadon túlzásba vinni, mert szerintem a válogatós előadás tökéletes volt. Nagy változtatásokra nincs szükség. Összességében ez az észtektől 2018 óta szerintem a legjobb dal amit kaptunk, ennek ellenére rettentően alulértékelt dalnak tartom. Top 10 szerintem nem lesz meg idén nekik, de a zsűri remélem megmenti annyira, hogy a top 15-ből nem esik, mert annyit megérdemel Alika és a Bridges!

Sok sikert Alika!

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridges_(Alika_song)

https://www.youtube.com/watch?v=wO9g5t3VSuw

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top