ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Írország

Írország az eurovíziós legek országa: annak ellenére hogy 1965-ben csatlakoztak a fesztiválhoz, két évet kivéve folyamatosan küldenek versenyzőt. Az 55 részvételük alatt 7 alkalommal győztek, sőt 1992-től kezdve úgy tűnt, hogy csak győzni tudnak. Három évig tartott a folyamatos győzelmi széria, 1995-ben a középmezőnyben végeztek, de 1996-ban ismét győztek, sőt 1997-ben másodikok lettek. Összesen 18 alkalommal végeztek a top 5-ben. A győztesek: Dana: All Kinds of Everything (1970), Johnny Logan: What’s Another Year (1980) és Hold Me Now (1987), Linda Martin: Why Me (1992), Niamh Kavanagh: In Your Eyes (1993), Paul Harrington & Charlie McGettigan: Rock ‘n’ Roll Kids (1994), Eimear Quinn: The Voice (1996). 4 ország rendelkezik 5 győzelemmel, Svédország egy idei trófeával be tudná állítani az írek rekordját. De térjünk vissza a hétszeres bajnokokra!

Négy barát alkotja Írország 2023-as képviselőit, a Wild Youth együttest, akik energikus előadásaikról és slágerek gyártásáról ismertek. Ha nem láttad őket a tévében, akkor Niall Horan, Lewis Capaldi vagy Zara Larson turnéjain találkozhattál velük mint előzenekar. Az együttes frontembere Conor O’Donohoe szerzi az együttes dalainak többségét, David Whelan kezeli a billentyűs hangszereket, Edward Porter tépi a gitár húrjait és Callum McAdam üti a dobokat.

Első belégzésünk, majd kilégzés. Majd mindent beleadunk amíg el nem bukunk. Felkelünk és körbe nézünk, az élet lehet egy hosszú út de legalább nem vagyunk egyedül. Lehet hogy különbözőek, különlegesek vagyunk. Te lehetsz egy vezető, én lehetek egy őrült, mi lehetünk különbözőek a lenyugvó nap alatt. Ma este egyek vagyunk! Amikor felkelünk mint a nap, amikor lemegyünk.

Ezek a maszkos fiatalemberek egy klasszikus pop-rock dalt hoznak fülbemászó refrénnel. A refrén a kiemelkedő része a dalnak, a verzék eléggé laposra sikerültek. Bár az is igaz hogy ez adja meg a dal dinamikáját. Nálam a We are one című daluk nem nagy szám, ráadásul az első elődöntő három győzelmi esélyes dallal is meg van tömve, Írország könnyen a döntőn kívül találhatja magát.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top