ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Izland

eurovision.tv

Izland 1986-os debütálása óta 34 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, ebből 27 alkalommal döntőztek. Kétszer sikerült a dobogó második fokán végezniük, először 1999-ben Selma, majd 2009-ben Yohanna zsebelte be az ezüstérmet. Idén Diljá kísérli meg az újabb siker elérését az ország számára.

Diljá 2001-ben született Izlandon. Habár versenydala egyben a bemutatkozó dala is, előtte sem volt ismeretlen az izlandi közönség számára. 2015-ben az Ísland Got Talent című műsorban tűnt fel először. 2020-ban Dániába költözött, ahol fizioterápiát tanult.

2023 januárjában jelentették be, hogy Diljá is azon 10 kiválasztott előadó között van, akik lehetőséget kapnak, hogy Izlandot képviselhessék a 2023-as Eurovízión. Diljá végül döntőbe jutott, ahol versenydalát angolul adta elő, és végül megnyerte a válogatót.

A „Power” egy már véget ért kapcsolatról szól, amit az egyik fél még továbbra sem volt képes elengedni. Annak felismerése, hogy ezek az érzések már nem szolgálnak minket, hanem csak fájdalmat okoznak segítik a továbblépést és gyógyulást. Ha képesek vagyunk megszabadulni a mérgező érzésektől, akkor ismét szeretni tudjuk majd magunkat.

Véleményem szerint Izland dala erősen a jobb dalok között van. Diljá hangja nagyon jó élőben, remekül adja át az érzelmeket és energiákat, amiket a dal magában hordoz.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top