ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Litvánia

Litvánia a balti országok egyike, akik még nem tudtak győzedelmeskedni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ország egy időben debütált a dalversenyen Magyarországgal 1994-ben. Helyezéseiket tekintve Litvánia nem tartozik sajnos a legeredményesebb országok közé, hiszen eddig hét alkalommal nem sikerült nekik a döntő, és eddig csak háromszor kerültek a legjobb 10 közé, de emellett is a legjobb helyezésük a döntő hatodik helye. Idén, mint azt megszokhattuk már Litvánia a Pabandom iš naujo! nemzeti válogató segítségével választja ki indulóját, aki idén nem más, mint Monika Linkyté és a Stay című dala.

Monikát nem igazán kell bemutatni az Eurovízió kedvelőinek, hiszen 2015-ben már képviselte Litvániát a dalversenyen, méghozzá nem is egyedül. Vaidas Baumilával közösen a döntő 18. helyét sikerült elérniük. Monika dala a Stay egy igazán nagyívű és nagyot éneklős ballada telis-tele érzelmekkel. Idén az egyik legérzelmesebb és legszebb balladát hozta el nekünk Monika. Hangszerelését tekintve is modern pop balladát kapunk, ami tökéletesen illeszkedik Monika hangjához. A dal szövegét tekintve idén megkaptuk az egyik legerősebbet, ami nagy örömömre tartalmaz litván nyelvet is.

„Szomorúságot vittem magammal
16 éves korom óta jól titkolom
És az összes sírás, az összes küzdelem
Ez olyan fényesen égett bennem”

Idén talán ez a dal ugrott legtöbbet előre a toplistámon. Szoknom, hallgatnom és legfőképpen meg kellett értenem ezt a számot. Idén az egyik legőszintébb és legérzelmesebb előadásnak és dalnak gondolom. Monika nagy meglepetésemre elképesztően jól énekel élőben és idén vele ellentétben nem sokan tudják így átadni számomra az érzelmeiket. Ennek ellenére sajnos azt veszem észre, hogy a Stay egy rettentően alulértékelt dal az idei mezőnyben. Szerintem a döntő meglehet Monika és Litvánia számára, személy szerint én top 10-be is vinném, de ebben már sajnos erősen kételkedem. Nagyon szurkolok idén Litvániának!

Sok sikert Monika!

https://www.youtube.com/watch?v=68lbEUDuWUQ

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top