ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Németország

Az idei évben Németországot a gender-fluid (kifejezést olyan emberre használják, aki eltérő időpontokban eltérő neműnek éli meg magát – a szerző) Lord of the Lost nevű formáció képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon. Németország egyike az Eurovízió „Big Five”, azaz „öt nagy” országainak, amelyek automatikusan bejutnak a szombat esti nagydöntőbe, és akik 1956 óta minden versenyen töretlenül részt vesznek.

A Lord of the Lost egy öttagú banda, amely Hamburgban alakult a 2000-es évek végén, jelenleg Chris „Lord” Harms (ének), Pi „π” Stoffer (gitár), Klaas „Class Grenayde” Helmecke (basszusgitár), Gerrit „Gared Dirge” Heinemann (gitár/szinti-/ütőhangszerek) és Niklas Kahl (dob) alkotják az együttest.

Zenéjük az indusztriális/dark/electronic rock és a goth metal műfajába esik, a zenekar tagjai csavart glam rock stílusú jelmezeket öltenek magukra az idei versenyen. A Lord of the Lost eddig nyolc stúdióalbumot (a legújabb, a Blood & Glitter a német slágerlisták élére került), valamint több tucat kislemezt és zenei videót adott ki. A zenekart Steve Harris, az Iron Maiden tagja is világkörüli turnéja európai szakaszának egyik fellépőjévé választotta, és a közelgő „The Future Past” turnén ismét az Iron Maiden előtt nyitják majd a showt nem sokkal a 2023-as Eurovízió után.

Versenydalukat, a „Blood & Glitter”-t a banda „tüzes” glam rock dalként jellemezte, amelyet az énekes, Chris az 1970-es évek zenei műfaja iránti szeretete ihletett. A dal címe egy, a 2000-es évek elején megjelent fotókötetből származik és egyfajta más szimbolikus jelentéssel is bír: a belső (a vér) és minden, ami körülötte zajló (a külső, a csillogás) kontrasztját hivatott megjeleníteni.

Németroszág versenydalát a 2023-ban visszatért „Unser Lied für …” Eurovíziós dalválasztó műsor keretein belül jelölte ki, amelyet Kölnből élőben közvetítettek, és a házigazdája – mint mindig – Németország 2015–2022-es Eurovíziós szóvivője és a nemzeti döntő korábbi versenyzője, Barbara Schöneberger volt. Az online szavazás a 2023-as német versenyzőire több mint egy héttel az élő show előtt kezdődött és az élő televíziós szavazással együtt ezek a nyilvános szavazatok adták az előadók pontszámának 50%-át. A pontok fennmaradó 50%-a nemzetközi zsűri tagjaitól érkezett. A zsűri pontozása után a Lord of the Lost az ötödik helyen állt 43 ponttal, amelyhez 146 pont érkezett a közönségszavazatoknak köszönhetően, így a Lord of the Lost végül összesen 189 pontos győzelmet aratott (78 ponttal előzve meg a második helyezettet).

Németország május 13-án a liverpooli a nagydöntőben lép majd fel az Eurovízió közönsége előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=Y12_YMs9kCQ

(eurovision.tv és aussievision.net)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top