ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024 Belgium

(c) EBU eurovision.tv / RTBF

Belgium egy igazi veteránnak számít az Eurovíziós Dalfesztivál történelmében. Először 1956-ban vettek részt a versenyen, ami azt is jelenti, hogy az elsők között versenyeztek az Eurovízió trófeájáért! Annak ellenére, hogy ilyen hosszú ideje vesznek részt a Dalfesztiválon, csak egyszer sikerült győzedelmeskedniük. A már ikonikus J’aime la vie című dal egy rekordot is felállított az Eurovíziós Dalfesztivál történetében, hiszen az előadó, Sandra Kim 13 évesen tudta megnyerni országának a trófeát, így Ő tartja a legfiatalabb győztes rekordját.
Idei képviselőjük Mustii és a Before the Party’s Over című dala. Mustii-t az RTBF (vallon közmédia) belsőleg választotta ki, hogy képviselje országát a versenyen.
Mustii amellett hogy énekes, úgy színész is. Belgiumban született és már gyerekkora óta érdekelték a különféle művészetek. Tehetsége az idő előrehaladtával ki is virágzott. Ezt nem bizonyítja más jobban, mint a több színházi darab, illetve televíziós produkció, amikben szerepelt. Zenéit a pop műfajába lehet leginkább sorolni, stílusa pedig olykor egészen visszafogott, máskor pedig extravagáns.
Dala, a Before the Party’s Over is valahol e kettő között mozog. Pop, de mégis egy nagyívű, lassan építkező ballada. Egy nagyon igényesen összerakott dalról van szó, mind magát a zenét, a szöveget és a videóklipet is illetve. Maga a dal nem véletlen építkezik lassan. Mustii a dalban kérdéseket vet fel az élettel kapcsolatban. Az elején hamis benyomásokat kelt, illetve állít, mint azt hogy jól vagyunk, közben meg belül tudjuk, hogy ez nem így van. A dal inkább a mostani generációnak szól, akik előszeretettel nyúlnak tudatmódosító szerekhez, mint például az alkoholhoz csak azért, hogy elnyomják érzéseiket és jobban legyenek. Amolyan fájdalomcsillapítás. A dalszöveg arra ösztönöz, hogy merj önmagad lenni és szegd meg azokat a felesleges szabályokat, amiket magad köré húztál, hiszen a fájdalmat nem lehet örökké elrejteni. Légy hiteles ahelyett, hogy másnak próbálj megfelelni. A dal utolsó része a legerősebb, ami nem véletlen. Ehhez Mustii felhívást indított a rajongói számára, hogy segítsenek egy kórus létrehozásában. Ez szól a dal végén. “lángokban áll a lelke” és végre megtalálja az erőt ahhoz, hogy végigcsinálja az éjszakát, mielőtt a buli véget ér.

“Még mindig játszod a játékot
vagy megszeged a szabályt?
Látom az összes fájdalmat,
abban, ahogy mozogsz”

Szerintem idén ez egy megosztó dal lehet, hiszen tényleg egy lassan induló szerzemény, aminek a vége hozza el a katarzist. Számomra ez egy igazán profin, és tudatosan elkészített dal lett! A szövege zseniális, a videoklip profi munka, de ami igazán ebbe sokat ad az nem más, mint Mustii és a dalszöveg. Egy igazán aktuális problémát dolgoz fel, Mustii pedig szerintem elképesztően jó előadó ahhoz, hogy ezt át is tudja adni. Én úgy gondolom, ha ezt a produkcióban is át tudja adni és jól színpadra viszik, akkor ez egy újabb top 10-es eredmény lehet!
Sok sikert Belgium!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top