ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024: Ciprus

Silia Kapsis
(C) Silia Polykarpou RIK/ CyBC /EBU

Ciprus 1981 óta vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Azon országok közé tartozik, amelyek még egyszer sem nyerték meg a versenyt. Legnagyobb sikerüket 2018-ban érték el, amikor Eleni Foureira második helyen végzett Fuego című dalával.

Nemzeti válogatót idén sem kaptunk Ciprustól, nem meglepően. A 2024-es versenyre az elmúlt évekhez hasonlóan belső kiválasztás útján döntött előadójáról a CyBC, Ciprus közszolgálati műsorszolgáltatója, így a görög-ciprusi-ausztrál, 17 éves énekesnő, Silia Kapsis utazhat májusban Malmö városába.

Silia ciprusi és görög származású énekesnő, aki az ausztráliai Sydneyben született és nőtt fel. Karrierjét korán elindította, hiszen az Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC) énekesnője, és világszerte számos rangos esemény visszatérő vendége. 2022-ben megjelentette debütáló dalát, a Who Am I? címmel, amelyet 12 éves korában írt és komponált. A következő kislemezek, a No Boys Allowed és a Disco Dancer 2023 márciusában és májusában következtek.

Silia világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, és beválasztották a Los Angeles-i ImmaBeast Dance Company-ba; Stephen tWitch Boss-szal táncolt a Jennifer Hudson Show-ban; és szerepelt egy táncos dokumentumfilmben, amelyet Taboo készített a Black-Eyed Peas-ből.

Silia „Liar” című dala nem egy személynek szól. Egy jelentésekkel teli dal, amely számtalan hamis szituációt képvisel, amelyeket a mai mesterséges és felszínes valóság kényszerít ki. Dala olyan témákkal foglalkozik, mint a szexualitás és az elnyomás különféle formái.

A dalt Dimitris Kontopoulos és Elke Tiel szerzi. Kontopoulos jelentős számú Eurovíziós slágert komponált, köztük a verseny két második helyezettje is: Ani Lorak – Shady Lady (Ukrajna 2008) és Farid Mammadov – Hold Me (Azerbajdzsán 2013) című száma. Legutóbbi Eurovíziós szerzeménye Stefania „Last Dance” (Görögország 2021) című dala volt.

A klipben látható tánc koreográfusa Guy Groove, aki olyan nevekkel dolgozott már együtt mint Shakira vagy a Jonas Brothers. A versenyre a színpadképet pedig az a Marvin Dietmann és Dan Shipton fogja készíteni akik korábban olyan produkciókon dolgoztak együtt mint a 2022-es brit Space Man, vagy a 2014-es győztes produkció a Rise Like a Phoenix.

A dalszöveg valószínűleg nem lesz egy díjnyertes csoda (Waking up in the morning and I’m, I’m feeling like ooh-la-la, It’s about to go down ’cause I found out the truth, la-la), azonban biztos vagyok benne, hogy ezt a színpadi produkcióval, koreográfiával és Silia energiájával tudni fogják majd kompenzálni, az pedig kifejezetten plusz lehet, hogy legelőször Ciprus fog színpadra állni májusban az első elődöntő nyitó produkciójaként.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top